Política 09/02/2011

Zapatero: espero que CiU se sumi al pacte signat amb als agents socials

El portaveu de la federació nacionalista a la cambra baixa, Josep Antoni Duran i Lleida, diu que en comparteix "l'esquelet bàsic"

Joan Rusiñol
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El president del govern espanyol, José Luis Rodriguez Zapatero, ha tornat a reiterar la gran "importància" del pacte econòmic i social que el seu executiu ha signat amb sindicats i patronal. Aprofitant una pregunta del portaveu de CiU Josep Antoni Duran i Lleida, el cap de l'executiu de Madrid ha assegurat que l'acord genera "confiança i credibilitat" i que per això espera que els grups "s'hi sumin". "Estic convençut que el seu grup així ho farà", ha subratllat Zapatero, que ha situat la federació nacionalista s'ha convertit en un grup clau a la cambra per tirar endavant les reformes que té sobre la taula.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durna i Lleida ha admès que CiU comparteix "l'esquelet bàsic" de l'acord de pensions i ha recordat que en bona mesura això va ser possible gràcies a un vot particular que va presentar la formació nacionalista al Congrés, en el debat sobre les conclusions del Pacte de Toledo. Ara bé, el líder de CiU a retret a Zapatero que no convoquès els grups a la fase de negociació del pacte i en canvi els vulgui sumar ara, un cop està ja signat el pacte amb els agents socials.

En el cara a cara amb Mariano Rajoy, Zapatero ha assegurat que els preus es "moderaran" durant aquest any 2011.

stats