Política 18/07/2011

El PSOE es nega a donar per acabat el cicle de Zapatero

L'equip de Rubalcaba, molest amb l'editorial del diari 'El País' que exigeix eleccions anticipades

Acn
2 min

MadridEl PSOE "treballa amb un calendari electoral que arriba fins al març" i no té cap intenció d'avançar els comicis per no afegir "incertesa política a la incertesa financera". Així ho ha assegurat aquest dilluns la coordinadora de la campanya electoral del PSOE, Elena Valenciano, després que el diari El País s'hagi afegit a les veus que reclamen eleccions anticipades a través d'una editorial molt dura amb Zapatero en què afirma que "ja fa molt de temps que les respostes del president del govern als desafiaments a què s'enfronta Espanya gairebé no mereixen cap crèdit per part dels ciutadans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa a la seu del PSOE al carrer Ferraz, Valenciano ha afirmat que la decisió sobre la convocatòria d'eleccions és una competència del president del govern espanyol i que la seva decisió en aquest moment és la "d'esgotar la legislatura".

"No hi ha cap canvi de decisió en aquest aspecte", ha afirmat abans de reiterar que "cal culminar les reformes" i no generar incertesa política. "Creiem que tenim la capacitat i els suports per fer-ho i que no hi ha cap raó per avançar els comicis", ha apuntat.

Segons Valenciano, "obrir un període d'incertesa a Espanya no és ni molt menys el que necessita Espanya". "Si penséssim que convocar eleccions contribuiria a millorar l'estabilitat financera de la UE ho faríem sense dubtar", ha sentenciat abans de recordar que l'opinió que recull el diari El País "és lliure".

Malgrat tot, Valenciano ha afirmat que el PSOE "sempre" està preparat per a uns comicis, "com els Boy Scouts", i que en qualsevol cas el seu candidat "bat Rajoy en totes les marques".

L'editorial d'El País demana a José Luis Rodríguez Zapatero que abandoni el poder "tan aviat com sigui possible", i fins i tot considera excessiu l'avançament electoral al novembre que, afirma, apunten "alguns dirigents socialistes".

El rotatiu afirma que les reformes que ha posat en marxa l'executiu socialista han sigut "ineficaces" per la "manca d'ambició inicial" i els seus "retards continus", i apunta que la pèrdua de confiança en Zapatero "sembla irreversible".

"Ja fa molt de temps que les respostes del president del govern als desafiaments a què s'enfronta Espanya gairebé no mereixen cap crèdit per part dels ciutadans", apunta, i "si de veritat Rodríguez Zapatero vol rendir un últim servei al seu país ho ha de fer abandonant el poder tan aviat com sigui possible i reconeixent la urgència que el nostre govern recuperi la credibilitat política".

stats