Política 04/04/2011

El PSOE, convençut que l'anunci de Zapatero ha tornat "l'eufòria" al partit

El partit reitera que el president del govern espanyol no abandonarà la secretaria general abans de les eleccions generals

Joan Rusiñol
1 min

Madrid"Tornem estar al tauler de joc i en una bona posició", ha assegurat el secretari d'organització del PSOE, Marcelino Iglesias, després de la reunió de l'executiva socialista. Els màxims dirigents del partit han analitzat avui l'anunci que Zapatero va fer dissabte i han celebrat la bona acollida que, a parer seu, ha tingut la decisió per encarar amb més bones perspectives les eleccions autonòmiques i municipals del 22-M.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Iglesias, l'anunci que Zapatero no serà el candidat a les generals del 2012 ha suposat un "efecte euforitzant" per al partit, que s'ha plasmat en els múltiples actes que ahir van fer arreu de l'Estat espanyol. Els militants i quadres del partit han reaccionat amb "gran satisfacció, amb el lògic sentiment i molta serenitat", ha assegurat el número 3 del PSOE. Ha admès que ell coneixia la decisió de Zapatero i que va provar de "despistar el mínim possible", en referència a les seves paraules de fa 15 dies, quan va subratllar que el Comitè Federal del passat dissabte seria "ordinari", sense cap anunci rellevant. Ho ha justificat perquè el president del govern espanyol volia poder fer l'anunci sense que s'hagués publicat abans a la premsa.

Iglesias ha assegurat també que el congrés del partit, previst per a mitjans de l'any que ve, es farà "quan toca". És a dir, que no està previst que Zapatero deixi també la secretaria general abans dels comicis de l'any que ve, com voldrien alguns sectors del partit.

També ha confirmat que el candidat que surti d'unes eventuals primàries ha d'estar elegit abans de les vacances d'estiu. Avui, ni el vicepresident Pérez Rubalcaba ni la ministra de Defensa, Carme Chacón, no han pres la paraula.

stats