Política 21/11/2011

Zapatero convoca per al cap de setmana del 4 i 5 de febrer el congrés del PSOE

L'executiva del PSOE fa una valoració molt negativa dels resultats "amb el vent en contra" i el president garanteix "màxima col·laboració" a Rajoy en el traspàs

Ferran Casas
2 min

MadridEl secretari general del PSOE i president del govern espanyol ha comparegut aquest matí a la seu del PSOE per valorar la desfeta electoral del partit, que passa a l'oposició amb només 110 diputats. Després de lamentar els resultats "amb el vent en contra" i considerar els mercats i la situació econòmica culpables de la situació, ha confirmat que el Comitè Federal del PSOE convocarà dissabte el congrés ordinari –està en els terminis– per al primer cap de setmana de febrer. Serà els dies 4 i 5 de febrer i ara s'obre el procés de presentació de candidats i redacció de ponències. És en aquest acte on Zapatero deixarà la secretaria general.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero no ha explicat si alguns dels membres de l'executiva s'ha postul·lat per liderar el partit, tal com pretenien fins ara com a mínim Alfredo Pérez Rubalcaba i Carme Chacón. El cap de l'executiu no ha mostrat preferències. Ni tan sols ha fet una crida al consens i la unitat i s'ha limitat a demanar un procés democràtic al partit.

Zapatero ha donat pocs detalls de com ha transcorregut la reunió de l'executiva federal del PSOE, però sí que s'ha sabut que a dins, el candidat Alfredo Pérez Rubalcaba ha explicat que el punt de partida per fer oposició "és sòlid", sense donar més pistes sobre quin serà el seu futur immediat, encara que ja hi ha dirigents regionals, com el madrileny Tomás Gómez, que li han demanat que plegui. Serà, en tot cas, el grup parlamentari el que haurà de decidir si és Rubalcaba o algun altre dirigent del partit el que intervé al debat de política general amb Rajoy.

El líder del PSOE ha afirmat que no s'ha sentit en cap moment ni "injustament" tractat pels ciutadans ni poc avalat pels seus companys, ni en la primera legislatura ni en la segona, i que tampoc ara li han demanat que ho deixi abans d'hora. Ha reiterat que eren necessàries les reformes econòmiques "per la estabilitat i la solvència d'Espanya". Ha fet vots per a un traspàs de poder impecable i dins els terminis estrictament legals amb el PP i ha garantit "màxima col·laboració" i diàleg permanent al president electe.

stats