Política 21/03/2011

El PSOE rebaixa les expectatives que Zapatero anunciï el seu futur polític el dia 2 d'abril

El número 3 del partit, Marcelino Iglesias, assegura que el president espanyol té "el suport tancat" de tots els dirigents

Joan Rusiñol
1 min

MadridDesprés de les últimes informacions a la premsa sobre la possibilitat que Zapatero faci públic el dia 2 d'abril que no optarà a la reelecció, avui la cúpula del partit s'ha apressat a tirar aigua al foc. El secretari d'organització del PSOE, Marcelino Iglesias, ha subratllat diverses vegades que el comitè federal que es farà d'aquí a 15 dies és "ordinari" i que si el líder socialista volgués fer l'anunci, abans ho sabria ell. I ara no té cap informació en aquest sentit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ja sé que això pot causar certa decepció", ha assegurat Iglesias, que ha reclamat als analistes que facin servir "el sentit comú" a l'hora de plantejar què passarà amb el futur de Rodríguez Zapatero. En qualsevol cas, ha procurat suavitzar les expectatives per la reunió del dia 2 i donar una imatge d'unitat.

Iglesias també ha assegurat que diversos dirigents han expressat un "suport tancat, com el primer dia" al president espanyol i als seus temps polítics. Segons ha dit, si finalment decidís presentar-se el 2012 tindria el suport de tot el partit. Ha explicat que Zapatero ha agraït aquestes paraules i ha assegurat que se sent acompanyat pels seus companys de files.

No obstant això, a les últimes hores, dirigents i barons territorials del PSOE han donat per fet en privat que el president espanyol no repetiria. El dubte és, segons ells, quan ho anunciarà.

stats