Política 21/06/2011

Zapatero:"Malgrat les turbulències, Espanya està aguantant"

El president espanyol afirma que hi ha raons "d'interès general" per esgotar la legislatura

Joan Rusiñol
1 min

MadridTens cara a cara al Senat entre el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el portaveu parlamentari del PP, Pío García-Escudero. Davant dels retrets del representant de la dreta, el cap de l'executiu central ha assegurat que "malgrat les turbulències de la zona euro, Espanya està aguantant". Ha dit que malgrat els nivells rècord de la prima de risc, l'Estat resisteix a l'hora de finançar-se.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero ha dit que aquesta eventual fortalesa és gràcies als "esforços" i a les reformes que està posant en marxa el seu executiu, per damunt d'interessos "personals i de partit". De fet, ha reconegut que el PSOE "pateix quan cal prendre mesures dures". Enfront d'aquesta actitud, ha acusat el PP de pensar només en "el curt termini", de crear "alarma, dramatisme i dificultat" i que això no ajuda Espanya. "Espero que no els serveixi ni a vostès", ha afegit el president espanyol.

Un cop més ha reiterat que aquest procés de reformes per reactivar l'economia requereix que s'esgoti la legislatura. Diu que hi ha raons "objectives, raonables i d'interès general" per arribar al març. Zapatero ha explicat que la manca de canvis durant 30 anys en temes com el mercat laboral o la negociació col·lectiva expliquen l'atur desmesurat que registra ara l'Estat espanyol i que, per tant, no es poden deixar els canvis a mig fer.

Molt dur, García-Escudero ha afirmat que l'executiu socialista ja no té "pols polític" i que està "en fase terminal". Sense lideratge ni suport social i parlamentari, ha explicat el portaveu del PP, el que cal és convocar eleccions anticipades. Recordant uns versos de Pablo Neruda, li ha dit al cap de l'executiu que, en ell, "tot és naufragi".

stats