Política 20/05/2011

Zapatero garanteix que la policia actuarà "bé i amb intel·ligència" davant les acampades

El president espanyol assegura que està estudiant el mandat de la Junta Electoral que prohibeix les concentracions el dia de reflexió

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat aquest matí que les forces de seguretat de l'Estat actuaran "bé i amb intel·ligència" a l'hora de fer complir el mandat de la Junta Electoral Central que prohibeix les concentracions dels joves del Moviment 15-M durant la jornada de reflexió de demà. En una entrevista a la Cadena Ser, ha admès que el seu govern encara està estudiant la resolució i no ha volgut avançar si la policia carregarà contra els manifestants si es manté la convocatòria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero, com ja va fer ahir, ha expressat la seva "comprensió, sensibilitat i respecte" cap als joves concentrats a diferents ciutats de l'Estat però els ha demanat que diumenge vagin a "votar críticament perquè hi ha opcions diferenciades". Ha recordat, per exemple, que el PSOE està a favor d'una taxa de transaccions financeres internacionals i en contra de l'energia nuclear.

El cap de l'executiu espanyol entén els motius de la ciutadania indignada i avança que no hi haurà noves retallades després del 22-M tot i que avisa que el dèficit es complirà "de forma estricta". Admet, també, que ell se sent "el gran interpel·lat" d'aquest moviment de protesta.

stats