Política 01/08/2011

ZP despatxa a Marivent amb el rei Joan Carles per darrera vegada

La trobada ha estat centrada en la situació política i econòmica de l'Estat espanyol

Acn
2 min
ZP i el rei espanyol en el darrer despatx a Marivent / GETTY

MariventEl rei Joan Carles I ha rebut aquesta tarda el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Es tracta del primer i únic despatx que mantindran a la residència estiuenca de la Família Reial, al Palau de Marivent de Palma, ja que el segon encontre es farà a Madrid. La trobada té lloc tres dies després que Zapatero anunciés que avançava les eleccions al 20 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant el despatx, han tractat temes com la situació econòmica espanyola i el paquet de reformes que l'executiu vol aprovar a la tardor. Es tracta del darrer encontre que Zapatero mantindrà amb el rei espanyol a Marivent, d'una banda, perquè el segon encontre se celebrarà a Madrid, i d'altra banda, perquè el president del govern espanyol no tornarà l'estiu vinent a Mallorca a causa de les eleccions avançades al 20-N. Segons han informat fonts de la Casa Reial, el rei i Zapatero també haurien posat sobre la taula l'acord al que han arribat republicans i demòcrates als Estats Units per elevar el sostre de deute i reduir el dèficit fiscal, i també la repressió del govern sirià de Bashar al-Assad contra la població.

La trobada, sense roda de premsa posterior, estava fixada per les 18.30 h de la tarda. Precisament, a aquesta hora ha arribat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, acompanyat del cap de la Casa Reial, Alberto Aza. El cap de l'executiu ha pujat les escales del Palau i ha encaixat la mà del rei, el qual només ha davallat un esglaó. Un fet poc habitual ja que el rei sol baixar totes les escales per rebre el president. Han intercanviat un parell de paraules i han entrat cap a l'interior per mantenir la reunió. En conjunt, l'acte ha durant al voltant de dos minuts.

Les autoritats illenques seran rebudes en audiència el dimecres

Aquest despatx d'estiu s'ha produït el mateix dia que el rei ha arribat a Mallorca per passar les vacances al Palau de Marivent. Els propers actes que té previstos Joan Carles I són les audiències a les noves autoritats illenques, sorgides de les eleccions del maig passat. El dimecres rebrà el president del govern balear, José Ramon Bauzá, el batle de Palma, Mateu Isern, la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, i el president del parlament autonòmic, Pere Rotger.

stats