Política 03/08/2011

Zapatero i Van Rompuy volen que s'agilitzi el segon rescat a Grècia per calmar els mercats

El president espanyol celebra a partir de dos quarts de vuit del vespre una reunió extraordinària amb Salgado i Blanco per tractar la situació econòmica. L'executiu espanyol decideix convocar un segon consell de ministres el 26 d'agost, a més del que ja estava anunciat pel 19 d'agost

Agències
2 min

MadridEl president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha compartit avui amb el president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, la necessitat que s'activi el rescat de Grècia i la reforma del mecanisme europeu de suport als països de la zona euro per donar certesa i confiança als mercats. Aquest matí també ha telefonat als portaveus dels grups parlamentaris amb els quals no va poder parlar ahir. Els ha agraït la seva disposició al diàleg i els ha manifestat la seva voluntat de mantenir informats als diversos grups parlamentaris de les gestions que realitzi el govern espanyol en funció dels esdeveniments que es vagin produint els propers dies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha parlat amb Gaspar Llamazares (IU), Francisco Jorquera (BNG), Ana Oramas (CC), Carlos Salvador (UPN), Joan Ridao (ERC), Rosa Díez (UPyD) i Uxue Barcos (NB). Els ha informat sobre les converses que l'executiu espanyol manté amb els seus homòlegs d'altres països europeus per analitzar la crisi financera i l'evolució de la prima de risc. Amb Josep Antoni Duran Lleida (CiU) i Íñigo Urkullu (PNB), hi va parlar ahir. Zapatero també ha parlat aquest matí amb els candidats del PSOE i del PP a les eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba y Mariano Rajoy. A tots ells els ha manifestat que la solució és una resposta unitària dels països afectats.

Reunió extraordinària de Zapatero amb Salgado i Blanco per tractar la situació econòmica

Zapatero s'ha incorporat aquest matí al seu despatx de la Moncloa, on aquesta tarda manté una reunió amb la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, i el portaveu, José Blanco, per analitzar la situació dels mercats financers. També hi haurà el ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui; el director de l'Oficina Econòmica del president, Javier Vallès, i el director del gabinet de Zapatero, José Enrique Serrano. Zapatero va arribar ahir a última hora de la tarda a Doñana amb la seva família, on tenia previst passar-hi unes setmanes de vacances, però a dos quarts d'onze d'aquest matí s'ha incorporat a la feina i ha tornat al despatx per seguir de ben a prop l'evolució de la situació econòmica.

A més del consell de ministres previst pel 19 d'agost, l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero ha decidit que celebrarà un segon consell de ministres el 26 d'agost. Les dues reunions serviran per aprovar mesures econòmiques entre les quals hi pot haver la reforma del sistema de la despesa farmacèutica i una modificació de l'impost de societats. Tal com va avançar Zapatero la setmana passada, al consell de ministres del 19 d'agost s'hi aprovarà un decret per accelerar la reducció del dèficit públic amb mesures i "alguna modificació normativa" per millorar la recaptació de l'impost de societats i la retallada de la despesa farmacèutica, amb què el govern espera estalviar-se 2.400 milions d'euros.

stats