Política 27/05/2011

Zapatero reuneix avui els seus barons per acostar postures davant el Comitè Federal

La trobada es produeix després que Carme Chacón renunciés a presentar-se a unes primàries. La direcció del PSOE es converteix en un enfrontament entre els partidaris d'un congrés extraordinari i els de primàries

Efe
1 min
Un zombi a la Moncloa

MadridEl president del govern espanyol i secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, es reunirà avui amb els seus "barons" territorials per intentar consensuar una línia sobre el futur immediat del partit abans del Comitè Federal de demà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La reunió servirà principalment per acostar les postures d'alguns dirigents del PSOE sobre la forma en què s'ha de portar a terme la successió de Zapatero com a candidat a la presidència del govern espanyol, sobretot arran de les discrepàncies dels darrers dies entre els partidaris d'un congrés extraordinari i els de primàries perquè els militants puguin triar el candidat que vulguin. Amb aquesta reunió, la direcció socialista pretén evitar que el Comitè Federal derivi en un enfrontament entre aquestes dues postures. La reunió es produeix un dia després que la ministra de Defensa, Carme Chacón, anunciés la seva intenció de no presentar-se a unes primàries.

A la trobada, que tindrà lloc a les sis de la tarda a la seu del partit a Madrid, hi assistiran també el sotssecretari general del PSOE, José Blanco, i el secretari d'Organització, Marcelino Iglesias.

stats