Política 25/05/2011

Zapatero: "He dit que sóc partidari de fer primàries i hi haurà primàries"

El president espanyol i el vicesecretari del partit, José Blanco, es reuniran amb els dirigents regionals socialistes abans del Comitè Federal del dissabte per "consensuar una línia majoritària". Zapatero ha dit que ja ha convençut a Patxi López perquè s'oblidi de la celebració d'un congrés extraordinari del partit

Miquel Codolar
1 min

MadridEl president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el vicesecretari del partit, José Blanco, es volen reunir amb dirigents regionals socialistes abans del Comitè Federal del dissabte per "consensuar una línia majoritària" que passi per celebrar primàries. Zapatero ha manifestat que "és clar que farem les coses com s'han de fer, jo ja he dit que sóc partidari de fer primàries i hi haurà primàries". Ha explicat que aquest matí ha parlat amb el lendakari Patxi López, que ahir va demanar un congrés extraordinari del partit. "Li he explicat com farem les coses i hi està d'acord", ha dit. Sobre la possibilitat de consensuar un nom per succeir-lo, Zapatero ha indicat que "no depèn de consensuar una decisió sinó de la voluntat de tots els companys perquè sempre he pensat que ha de ser fruit d'un exercici de responsabilitat que veurem en pocs dies".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del Congrés, José Bono, ha dit que el PSOE "no és un fi en sí mateix", sinó que "el vertaderament important és el programa presentat i no tornar-nos bojos". "El dissabte espero que els assumptes es solucionin i no tornar-se neuròtic per escollir un o altre candidat" perquè "el que treu el son als ciutadans són altres coses". Francesc Vallès, del PSC, no ha donat res per fet i ha afirmat que serà el dissabte vinent quan es prendran totes les decisions que s'hagin de prendre. La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha repetit diverses vegades, en el mateix sentit, que el Comitè Federal és "el lloc per debatre, reflexionar i fer-ho amb sinceritat" perquè és un dia que "està molt a prop".

stats