Política 17/04/2011

Zapatero demana "més passos" a l'esquerra abertzale contra la violència

El president exigeix a José María Aznar que "quan estigui fora d'Espanya procuri parlar bé d'Espanya com fa tot espanyol"

Miquel Codolar
2 min

MadridEl president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que participa a la Festa de la Rosa de Durango, ha demanat a l'esquerra abertzale que faci "més passos decidits i ferms per rebutjar, oblidar i allunyar-se definitivament de la violència". A ETA, en canvi, li ha demanat "només un pas, un pas enrera, la renúncia definitiva de la violència, sense cap condició". Ha afegit que "en quatre mesos no es pot convèncer tothom després del que ha passat els últims quaranta anys". S'ha diritit a Patxi López com el "lehendakari de la pau" i ha destacat que "la fi de la violència en aquesta terra serà fruit en gran mesura de la tasca que vosaltres heu fet". Pel que fa a l'actitud del PP utilitzant la política antiterrorista en contra del govern espanyol ha amenaçat que "no callarem".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També ha volgut comentar les paraules de l'expresident espanyol José María Aznar, que va dir que l'estat del benestar és insostenible i va lamentar que s'ataqui Líbia perquè Gaddafi és un "amic d'Occident". Pel que fa a l'estat del benestar, ha dit que "Aznar va estar vuit anys aquí i l'estat del benestar no va millorar en res" i va defensar l'autoria de "totes les lleis i drets socials com sanitat, educació, dependència, igualtat, joves, emancipació, lloguer, totes les hem fet els socialistes i les hem mantingut en situacions de dificultat molt greus".

Pel que fa a les paraules d'Aznar sobre Gaddafi, ha volgut "recordar" que la participació de l'exèrcit espanyol està avalada per lONU i aprovada per el 98% dels vots dels diputats. "Per tant, ha de tenir respecte pel que ha decidit sobiranament el parlament de l'Estat", ha exposat. "Tant me fa quins amics tingui Aznar", però "no pot i no ha de posar en qüestió decisions que han estat aprovades amb el suport del parlament", ha dit. Ha afegit que "Aznar procura sempre atacar-me, i jo respectar-lo, però li demano com a expresident del govern d'Espanya, que siusplau que "quan estigui fora de l'Estat procuri parlar bé d'Espanya, com fa tot espanyol".

stats