Política 15/05/2011

Zapatero diu que "la llei de la dependència justifica" la seva legislatura

El president socialista diu que "aquesta setmana suarem la camiseta, demostrarem qui és el PSOE"

Miquel Codolar
2 min

SaragossaEl president espanyol i secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, ha reivindicat que "la dependència justifica una legislatura i un mandat polític", una reflexió que ha exposat que ahir li va fer un dels assistents al míting de València. "És clar, són 700.000 persones a l'Estat amb una prestació gràcies a aquesta llei". Ha criticat que el PP "mai parlarà" de la llei de la dependència, de les beques o del sou mínim interprofessional perquè "mai pensen amb la gent que té necessitats reals" i ha repetit en diverses ocasions que "això és el que es decideix el dia 22".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero ha contraatacat el míting de Rajoy dient que mai li ha guanyat unes eleccions perquè "Rajoy ni fu ni fa" i li ha retret no haver parlat d'Aragó. Mentre Rajoy va centrar el seu discurs d'ahir en l'economia, el president espanyol avui no ha dit gairebé res de l'atur ni el creixement. El que sí que ha fet és criticar que el PP vulgui "tornar al 1996" perquè "no es pot tornar enrere i basar-ho tot en la construcció, l'endeutament i els crèdits perquè arriba un moment que no és sostenible". Ha exposat que en front d'aquest model, menys creixement no ha de voler dir menys justícia social i ha indicat que al proper consell de ministres s'aprovarà una dotació en beques d'educació el 5% superior que l'existent. En concret, es crearan 1,7 milions de beques de formació, fet que serà "el major esforç en beques de la història d'Espanya".

El líder del PSOE ha criticat que el PP "va de míting en míting celebrant la victòria" perquè "Rajoy està tan acostumat a no celebrar victòries que celebra les campanyes i els mítings". Ha dit que el partit de Mariano Rajoy està "a la dreta de la dreta" perquè "de quin cap i sobretot de quin cor pot sortir dir que els immigrants importen malalties?" s'ha preguntat. Finalment, ha manifestat que el PP no canviarà mai de discurs i ha anunciat que la setmana que comença demà, l'última de la campanya, "treballarem durament, suarem la camiseta perquè estan confiats però estem remuntant", i ha afegit que "aquesta setmana demostrarem qui és el PSOE".

stats