Política 08/05/2011

Zapatero:"El futur no som ni Rajoy ni jo"

En una entrevista a La Sexta ha dit que serà "neutral" a l'hora de decidir el seu successor

Agències
2 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat que el futur de l'Estat espanyol no són ni ell ni el líder del PP, Mariano Rajoy, amb qui revela que manté més reunions en privat "de les que se saben" i amb qui té una "bona relació" tot i que de vegades es donen "llenya fort".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a La Sexta, Zapatero ha assegurat que Rajoy en privat "canvia bastant". "Tenim una bona relació que a més té alguna cosa a veure amb les nostres famílies", ha afegit el president de l'executiu espanyol, que recorda que Rajoy va viure uns anys a Lleó perquè el seu pare va estar allà destinat i tenia certa amistat amb el pare de Zapatero.

Sobre la seva decisió de no presentar-se a la reelecció, el cap de l'executiu diu que estava presa des del primer dia que va guanyar les eleccions, que la coneixien José Bono des de 2007 perquè "se li va escapar" i José Blanco "de manera més formal" des gener de 2009.

Quan deixi la Moncloa, explica, tornarà als seus orígens i se n'anirà a viure a Lleó, encara que viatjarà molt, sobretot a Madrid.

Sobre qui és el seu candidat a les primàries, Rodríguez Zapatero ha explicat que el seu favorit "serà el favorit dels militants". La seva actitud, afirma, és que ha de ser neutral en l'elecció i deixar que els militants decideixin.

Líders internacionals

"El president Bush, fins i tot amb mi, era simpàtic i trempat", diu Zapatero, que també s'ha referit al seu successor, Barack Obama per destacar com tracta la gent. "És exquisit, molt educat i tracta igual al president de Rússia que al d'un petit país africà".

Quant a la seva tasca al capdavant del govern, ha afirmat sentir-se particularment orgullós de tres lleis: la de dependència, la d'igualtat i la del matrimoni homosexual. Ha anunciat a més que en els pròxims dies s'aprovarà una llei per regular la mort digna.

En to més distès, Zapatero ha dit que en les cimeres internacionals es parla bastant de futbol, que gairebé tots els presidents van mb IPad i que també rep trucades al mòbil d'alguna companyia telefònica amb ofertes comercials.

Sobre el mòbil, el president recorda que en una ocasió va rebre una trucada d'una noia molt amable que es va equivocar de número i que insistia a preguntar per Ramon.

Després de diverses trucades i abans d'explicar qui era perquè no seguís insistint, Zapatero li va dir: "Mira, no sóc Ramon, t'asseguro que no sóc Ramon. No és que em molestis, però no insisteixis, t'han donat malament el telèfon. Et demano que aquest telèfon no el facis servir mai ni el perdis ".

Respecte a la seva relació amb Rajoy, el president Zapatero ha revelat també alguns dels temes de què parlen quan viatgen junts en avió. "Ell té molt present l'accident que va tenir d'helicòpter, i vam comentar les meves experiències amb els avions ... En privat es pot tenir una relació distesa i sense problemes".

stats