Política 18/07/2017

Zoido alerta que actuarà ràpidament si els Mossos incompleixen la llei

"Combatrem qualsevol acte que suposi un incompliment de la llei", adverteix el ministre de l'Interior

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El ministre de l'Interior, Juan Ignacio, durant la compareixença aquest dimarts al Congrés. EFE

MadridEl ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, s'ha mostrat convençut aquest dimarts que els Mossos d'Esquadra seguiran complint la llei. Però si a algú "li passa pel cap condicionar-los o obligar-los a fer res diferent del que toca", el govern de Mariano Rajoy "combatrà qualsevol acte que suposi un incompliment de la llei".

Així s'ha expressat en declaracions als passadissos del Congrés abans de comparèixer per explicar les polítiques d'immigració del seu departament. Per a Zoido, la dimissió del director dels Mossos i del director del 112 "posa de manifest la deriva radical i les greus conseqüències de l'actitud de la Generalitat".

Resposta ràpida

Sobre el nomenament del nou director dels Mossos, Pere Soler, ha fet una "crida a la reflexió" i li ha advertit que el govern de Mariano Rajoy no "deixarà les seves funcions arribats a aquest punt davant de la deriva radical". "Com que no s'ha produït el fet, un cop es produeixi tots sabran com el govern d'Espanya activa tots els ressorts legals perquè tot el que està en contra de la llei no es porti a terme", ha conclòs.

El conseller de la Presidència i portaveu, Jordi Turull, ha respost a les paraules del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, i l'ha convidat a preocupar-se de si la policia estatal compleix la llei. "Tinc molts dubtes que tota la policia espanyola actuï segons la llei", ha afirmat Turull, que ha instat el ministre ha centrar els seus esforços a comprovar si en el cos policial encara es produeixen episodis de guerra bruta.

stats