Política 27/03/2017

Zoido haurà de donar explicacions per l'adjudicació a dit d'un pis de la Guàrdia Civil al director de la DGT

El ministre de l'Interior ha promès que aclarirà els fets que va revelar diumenge a la nit 'El Objectivo' de La Sexta

Ara
2 min
Gregorio Serrano, director de al DGT

BarcelonaEl ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha indicat aquest dilluns que ha demanat "tota la informació" per aclarir les condicions de l'adjudicació d'un habitatge de la Guàrdia Civil al director general de trànsit (DGT), Gregorio Serrano, tot i que ha advertit que no creu que s'hagi comès cap il·legalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons va informar diumenge el programa 'El Objectivo' de 'La Sexta', Interior va donar a dit un habitatge d'aquest cos policial perquè Serrano l'ocupi gratuïtament durant la seva estada a Madrid, una adjudicació que s'hauria fet de manera irregular ja que la norma que regula l'adjudicació d'habitatges en la Guàrdia Civil exigeix formar-ne part. Gregorio Serrano és el director de la DGT des que Zoido és el màxim responsable d'Interior, i va ser la mà dreta a l'Ajuntament de Sevilla de l'actual ministre quan aquest n'era l'alcalde. Interior, a més, ha autoritzat la reforma integral de l'habitatge en qüestió per un import superior als 50.000 euros.

Juan Ignacio Zoido és el ministre de l'Interior

Juan Ignacio Zoido s'ha compromès a examinar la qüestió amb diligència i a donar una resposta aquest dimarts mateix. El seu compromís, segons ha dit en arribar a una reunió de ministres de l'Interior de la UE a Brussel·les, és prendre les mesures necessàries, "si cal prendre alguna mesura".

Zoido s'ha mostrat "sorprès" per les informacions revelades per La Sexta i s'ha compromès a donar una "completa explicació" del cas quan hagi rebut i estudiat la informació detallada.

El PSOE, Unidos Podemos i Ciutadans, però, s'han afanyat a demanar explicacions urgents i han demanat que Zoido comparegui al Congrés sobre l'adjudicació de l'habitatge al director de la direcció general de trànsit (DGT).

El líder del Podem va reaccionar diumenge a la nit mateix després de veure el programa i ja va avançar a través del seu compte de Twitter que el seu grup parlamentari exigiria la compareixença del titular d'Interior.

stats