Política 03/10/2014

Mig centenar de manifestants passen la nit sense tendes a la plaça Catalunya per reivindicar el 9-N

La CUP demana responsabilitats a l'alcalde de Barcelona i acusa els Mossos i la Guàrdia Urbana d'"atacar indiscriminadament" l'acampada

Acn
1 min
Acampada a la plaça Catalunya de Barcelona en defensa del 9-N / PERE VIRGILI

BarcelonaMig centenar de joves han passat la nit de dijous a divendres a la Plaça de Catalunya per reivindicar la celebració de la consulta el 9 de novembre. Els manifestants, que tenen intenció de romandre a la plaça "almenys" fins diumenge, han hagut de prescindir de les tendes de campanya després que els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona les requisessin per donar compliment a l'ordenança cívica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un portaveu dels joves ha explicat a l'ACN que la nit ha transcorregut sense incidents i que se celebrarà una assemblea per determinar el pròxim calendari d'accions.

Per la seva banda, la CUP ha exigit responsabilitats a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i ha acusat els Mossos i la Guàrdia Urbana d'"atacar indiscriminadament l'acampada totalment pacífica" i d'utilitzar "violència gratuïta" contra els manifestants.

"L'alcalde Xavier Trias va fer ahir unes declaracions on defensava el dret dels ciutadans a manifestar-se de manera pacífica, i la mateixa nit oblidava aquests principis per carregar contra una concentració totalment pacífica", ha lamentat la CUP, que ha reivindicat la "pressió sostinguda al carrer" perquè la consulta del 9 de novembre es pugui celebrar.

stats