Política 09/12/2015

Els ajuntaments investigats per donar suport a la declaració rupturista actuaran coordinadament

Agències
1 min
Imatge de la reunió que han mantingut aquest dimecres els ajuntaments afectats amb la consellera de Governació, Meritxell Borràs / ACN

BarcelonaLa consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha anunciat que el Govern, l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) coordinaran l'actuació que duguin a terme els ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional (AN) per aprovar mocions en suport a la resolució rupturista del Parlament: Sant Cugat del Vallès, Igualada, la Seu d'Urgell, Girona i Celrà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa aquest dimecres amb els alcaldes afectats i el president de l'AMC, Miquel Buch, la consellera ha dit que han acordat posar en comú tant la documentació que els ajuntaments rebin de l'AN i les dades que se'ls exigeixin, i ha assegurat que, dels cinc municipis, Sant Cugat encara no ha rebut la notificació inicial.

Per Borràs, la investigació busca perseguir i criminalitzar consistoris, i ha demanat respecte a l'AN: "És voler emmordassar i estimar la gent submisa, i aquí és on hem de dir no". "Molt clarament: deixin en pau els ajuntaments de Catalunya", ha exigit.

stats