Política 10/02/2012

Un alcalde del PP de Cantàbria exhibeix una bandera franquista a casa seva

La bandera espanyola preconstitucional està penjada d'un pal de més de tres metres i es pot veure des de diversos punts del poble, segons ha denunciat el grup municipal d'IU

Efe
1 min
La bandera de l'alcalde de la Veguilla, Cantàbria / EFE

SantanderMiguel Ángel Pérez, l'alcalde del PP de la pedania de la Veguilla, que pertany al municipi de Reocín (Cantàbria), té una bandera espanyola preconstitucional instal·lada en un pal de més de tres metres a casa seva. El grup d'IU de la població ha denunciat que la bandera amb l'àguila de Sant Joan –utilitzada durant el franquisme i que recuperava un símbol dels Reis Catòlics, que es pot veure des del carrer– és "intolerable", i n'ha exigit la retirada immediata.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El regidor d'IU a l'Ajuntament de Reocín, Manuel Crespo, ha emès avui un comunicat en què denuncia aquesta situació que, si bé no és il·legal, ja que la bandera es troba instal·lada dins de l'habitatge de l'alcalde, és "intolerable" per la seva responsabilitat política.

A més, Crespo ha indicat que, com que està col·locada en un pal de més de tres metres, la bandera és visible des de diferents llocs del poble.

El regidor ha assenyalat que l'exhibició de banderes inconstitucionals hauria de comportar la "immediata inhabilitació" per a l'exercici de qualsevol càrrec públic.

Així, IU ha demanat a l'alcalde de Reocín (PP) –de qui depèn aquesta pedania– que exigeixi al regidor de la Veguilla la retirada immediata de la bandera perquè, en cas contrari, seria "còmplice d'un atropellament a la democràcia".

L'agència Efe ha intentat sense èxit posar-se en contacte amb els alcaldes de la Veguilla i Reocín perquè es pronunciïn sobre aquest tema.

stats