Drets d'autor
Política 06/04/2011

El PP, denunciat per plagiar la cançó 'Alejandro', de Lady Gaga, en un vídeo del candidat de Tarragona

Sony Music exigeix la retirada del vídeo perquè inclou una versió "no autoritzada" del tema

Redacció
1 min
Alejandro Fernández, candidat del PP a Tarragona

BarcelonaSony Music ha denunciat el Partit Popular per l'ús de la cançó Alejandro, de Lady Gaga, en un vídeo de precampanya del candidat de la formació a l'alcaldia de Tarragona, Alejandro Fernández. Segons explica el diari Público, la productora considera que es tracta d'una "versió no autoritzada de l'obra", i per aquest motiu exigeix al PP la retirada de la campanya i li reclama que "doni instruccions a YouTube i a qualsevol altra web perquè procedeixi a la immediata retirada dels vídeos que la continguin".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, Sony Music vol que el partit acrediti davant de notari la retirada del vídeo i que l'informi de tots els mijans que l'han difós per tal de calcular quina ha de ser la indemnització correponent. La companyia considera que el muntatge li ha comportat perjudicis econòmics i morals, i adverteix que pot convertir aquesta reclamació en una denúncia formal.

El vídeo d'Alejandro Fernández utilitza la música original de la cançó i li modifica la lletra per convertir-la en propaganda electoral, aprofitant la coincidència entre el nom del candidat i el títol de la cançó, que es repeteix diverses vegades al llarg del tema. Segons van informar en el seu moment fonts del PP tarragoní, l'autor del muntatge, que s'acompanya d'imatges del candidat i el logotip dels populars, era un simpatitzant del partit que, segons recull Público, "havia cuidat els detalls tècnics perquè no se'ls pogués acusar de plagi".

Fernández també ha aparegut en una falsa portada de la revista Time durant aquesta precampanya.

stats