Cap al 20-N
Política 17/08/2011

Alfred Bosch, sobre la possible coalició amb SI: "Tothom és benvingut en aquesta barca"

El candidat a encapçalar la candidatura d'ERC al Congrés no descarta ser el número 2 de Ridao, tot i que creu que fan falta cares noves

Redacció
2 min
El candidat a encapçalar la llista d'ERC a les generals, Alfred Bosch / ACN

BarcelonaEl candidat de la futura direcció d'ERC a encapçalar la llista del partit a les eleccions del 20 de novembre, Alfred Bosch, no descarta un pacte amb Solidaritat Catalana per presentar una candidatura conjunta als comicis. "Tothom que persegueixi la plena llibertat nacional i la justícia social és benvingut en aquesta barca", ha dit Bosch en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio d'estiu. Segons ell, això inclou SI, però també "una pila de gent, independents o de moltes altres procedències".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En referència a les paraules del líder de SI, Alfons López Tena, que només estaria disposat a pactar amb ERC si el candidat fos Bosch, aquest ha agraït l'oferiment, però considera que SI "exagera"."Hi ha molta gent que podria representar una acció concertada com aquesta", ha afirmat, i ha advertit que, en qualsevol cas, "això ho han de parlar amb el partit".

Bosch ha assegurat també que encara no té resposta de Joan Ridao al seu oferiment d'ocupar el número 2 de la llista republicana. Preguntat sobre la possibilitat d'ocupar ell el número 2 per darrere de l'actual secretari general del partit, Bosch no ho ha descartat: "Tindré les portes obertes i els braços oberts a tothom que comparteixi unes idees, i per tant, si ens podem entendre, molt millor". Tot i així, ha matisat que "l'ordre dels factors pot alterar la percepció dels votants", i ha dit que ell interpreta que el fet que el futur president del partit, Oriol Junqueras, l'hagi proposat a ell "respon a la voluntat de renovació". "Amb Ridao hi ha sintonia amb els temes de fons, però penso que és més aviat anar a destacar un perfil i una trajectòria personal perquè interpreto que és el que la societat ens demana", ha destacat. Segons ell, l'equip de Junqueras "ha entès perfectament" que "la societat civil va un pas per davant de la política", i que si els partits no reaccionen "tenen mala peça al teler".

En aquest sentit, ha lamentat que altres partits presentin els mateixos candidats que fa quatre anys: "No pots presentar les mateixes cares, el mateix discurs i les mateixes propostes, quan els últims quatre anys ha passat el que ha passat", ha dit, en referència, entre altres, a "la sentència de l'Estatut, la macromanifestació del 10-J, les consultes o el moviment del 15-M". Segons ell, el fet que el candidat de CiU torni a ser Josep Antoni Duran i Lleida i que Carme Chacón tingui moltes opcions de repetir com a cap de llista del PSC "sembla el dia de la marmota". "No pot ser, hem de recollir el batec del carrer!", ha sentenciat.

stats