POLÍTICA
Política 04/04/2012

Navarra se suma a Euskadi i rebutja aplicar l'amnistia fiscal

UPN ha decidit secundar la postura dels socialistes navarresos

Ara
1 min

BarcelonaEl vicepresident del govern foral de Navarra, el socialista Roberto Jiménez, ha comunicat aquest dimecres en declaracions a la Cadena SER, la seva voluntat de no aplicar l'amnistia fiscal tampoc a Navarra, seguint les passes del País Basc. Segons ha dit, és "la gota que fa vessar el got", perquè el que cal és "perseguir" els defraudadors. "L'amnistia fiscal, a Navarra no s'aplica", ha conclòs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jiménez ha recordat que l'acord de govern entre UPN i PSN a Navarra ja preveia la lluita contra el frau. Segons ha dit, la presidenta de l'executiu, Yolanda Barcina (UPN), ja havia assegurat que l'amnistia fiscal "no li agradava", encara que caldria veure quina decisió es prenia al respecte. El poder de veto dels socialistes, enfortit per la decisió adoptada pel govern d'Euskadi, ha fet que UPN ni es plantegi proposar l'assumpte.

Dimarts es va conèixer que l'amnistia fiscal aprovada pel govern espanyol no s'aplicarà a Euskadi després del rebuig de les diputacions de Biscaia i Guipúscoa i davant la impossibilitat que el PP l'aprovi a Àlaba, per la seva minoria en les juntes generals.

stats