POLÍTICA
Política 01/06/2011

Mas-Colell demana a Salgado que es miri els pressupostos "amb cura" i no de forma "arbitrària"

El conseller d'Economia retreu a la vicepresidenta que no controlés el dèficit del tripartit. Agraeix a Laporta "el pas endavant" pel seu sí als comptes del Govern

Redacció
2 min
Mas-Colell

BarcelonaEl conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha defensat aferrissadament els pressupostos que ahir va presentar al Parlament i ha insistit que ha complert "amb escreix" l'esforç que li reclamava Madrid perquè s'ha reduït el dèficit en un 1%. El topall del 3% que imposa l'Estat i que Catalunya incompleix, Mas-Colell el troba "arbitrari". En una entrevista a TV3, el conseller ho ha justificat un cop més pel fet que s'hagi disparat el dèficit real heretat pel tripartit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si es mira els nostres pressupostos amb molta cura veurà que són molt seriosos", ha remarcat Mas-Colell adreçant-se a la vicepresidenta econòmica Elena Salgado, que ahir va avisar que es miraria amb lupa les desviacions de les comunitats. "Si els tècnics del ministeri es miren el pressupost no només mirant el punt d'origen arbitrari veuran que hi ha molta feina ben feta", ha afegit. I, dit això, referint-se al dèficit heretat de l'anterior govern, Mas-Colell ha retret a Salgado: "On eren llavors vostès?"

El conseller pronostica que el "front" amb Madrid per les diferències sobre els comptes i el dèficit es mantindrà tot aquest any però s'apaivagarà el 2012, un cop Catalunya s'ajusti a l'escenari d'estabilitat dissenyat per l'Estat i les autonomies.

Mas-Colell entén les raons de Madrid per pressionar Catalunya: "Entenc que han de respondre davant d'Europa", ha dit. Però també reclama que el govern espanyol entengui les raons de Catalunya per no retallar més del compte i posar en perill les polítiques socials.

El conseller d'Economia també ha advertit que l'any 2012 els pressupostos també seran restrictius, tot i que "això no vol dir que siguin mimètics".

Agraiment a Laporta

Mas-Colell també ha expressat el seu "reconeixement al diputat Laporta per haver fet un pas endavant" i haver anunciat el seu sí als pressupostos. Mas-Colell admet, però, que hauran de continuar negociant per garantir l'aprovació dels comptes a la cambra catalana, tot i que s'ha mostrat optimista.

stats