POLÍTICA
Política 27/07/2011

Àngel Ros, sobre el pacte amb Bustos: "Les votacions sobre el fons de competitivitat o sobre el preàmbul de l'Estatut haurien anat diferent"

L'alcalde de Lleida insisteix a defensar l'acord amb el sector més espanyolista del PSC per tancar el debat sobre el grup propi a Madrid abans del congrés

Redacció
2 min

BarcelonaL'alcalde de Lleida, Àngel Ros, creu que amb l'acord a què ha arribat amb Manuel Bustos perquè el PSC pugui votar diferent al PSOE al Congrés, les votacions sobre el fons de competitivitat o sobre el preàmbul de l'Estatut haurien anat diferent. Ros insisteix que no tanca la porta al grup propi a Madrid però creu que els socialistes catalans no han de tenir por de negociar i pactar amb el PSOE. "Som un partit clarament federalista i hem de ser coherents. Si volem una Cataluntya federal amb Espanya també ho hem de ser amb el PSOE", ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ros, que s'alinea amb l'ala catalanista del partit, ha recordat: "Hem de recuperar el catalanisme polític progressista". I ha defensat una reforma dels òrgans de govern al congrés de la tardor, sense dir noms. "Quan en un equip els resultats no acompanyen es fan fitxatges i es canvien persones de lloc a l'alineació. Hem de reforçar la plantilla i segurament han de jugar en posicions del camp de joc diferents". De tota manera, ha evitat desvelar si aspirara a liderar el PSC en el congrés.

Dilluns l'alcalde de Lleida va arribar a un acord amb el de Sabadell, Manuel Bustos, per tancar el debat sobre el grup propi a Madrid. Ros i Bustos van entregar al primer secretari, José Montilla, una proposta de resolució que es tractarà al congrés i que obre la porta a que el PSC pugui votar diferent del PSOE al Congrés dels Diputats en casos "excepcionals relatius a temes d'especial interès per a Catalunya i el seu autogovern". A canvi es renuncia al grup parlamentari propi.

L'exconseller Ernest Maragall ja ho ha criticat pel Twitter.

stats