POLÍTICA
Política 29/11/2011

Ros: "Si guanyo el congrés, l'endemà plantejaré al PSOE la voluntat de tenir grup propi"

El candidat a liderar el PSC veu el document que va fer amb Bustos com una proposta "transitòria mentre es negocia"

Acn
2 min
"El món ha canviat i no ens n'hem adonat"

BarcelonaL'alcalde de Lleida i candidat a liderar el PSC, Àngel Ros, ha explicat que si guanya el congrés del seu partit, "l'endemà" mateix anirà a Madrid a "plantejar al PSOE la voluntat de tenir grup propi" a les Corts Espanyoles.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ros, que ofereix aquest dimarts al vespre una conferència per presentar el seu projecte i la seva candidatura, creu que el grup propi és "un símbol" de la "centralitat del catalanisme d'esquerres" que afirma que vol que recuperi el PSC. I per això, veu aquesta fórmula com "irrenunciable".

Amb tot, Ros no renega del document que va redactar amb Manuel Bustos, alcalde de Sabadell, i veu aquesta proposta com una "disposició transitòria" mentre el PSC negocia amb el PSOE.

En declaracions a l'ACN, Àngel Ros ha explicat que un dels primers plantejaments que vol posar en marxa si acaba sent primer secretari del PSC és engegar la negociació perquè el partit tingui presència autònoma al Congrés i al Senat.

"El que em plantejo és que immediatament després del congrés, l'endemà, pantejar-li al PSOE la voluntat del PSC de tenir grup propi", ha sentenciat. I és que per Ros "no té sentit tot un procediment de quatre anys" i la reivindicació hauria d'engegar-se el més aviat possible.

Segons l'alcalde de Lleida, tenir grup a les Corts Espanyoles "és una forma de visualitzar davant els ciutadans de Catalunya que els seus representant i el seu vot té veu i decisió en les institucions de l'Estat". "El PSC ha de recuperar la centralitat del catalanisme d'esquerres, això té molt símbols i un d'ells és el grup propi al Congrés i al Senat", ha explicat.

Amb tot, i malgrat qualificar aquesta fórmula per operar a Madrid com "irrenunciable", Ros és conscient que "les coses es negocien". "Hi ha d'haver un procés de diàleg, i mai he estat partidari de tancar portes i de fer declaracions unilaterals", ha assegurat el candidat a primer secretari. És per això que els seus plans passen per seure amb els responsables de l'actual direcció del PSOE i abordar la qüestió sense enfrontaments que trenquin les relacions.

Aquesta proposta, que també planteja Ros al congrés del PSC, és diferent a la que va redactar i signar jut a Manuel Bustos. Amb tot, l'alcalde de Lleida no se'n desentén i també fa seva aquella altra fórmula. "El document Ros-Bustos és una disposició transitòria mentre hi ha un procés de diàleg", planteja el candidat a liderar el PSC, que assegura ser conscient que al PSOE pot tenir més fàcil acceptació aquest document.

stats