Política 14/05/2016

Anna Gabriel : "No he anat al Parlament a fer amistats, sinó a treballar, i ho faig el millor que puc"

L'entrevista a la diputada de la CUP a 'El suplement' de Catalunya Ràdio, en 12 reflexions

Ara
3 min
Anna Gabriel  durant l'entrevista al programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio

Barcelona"Si jo pogués formar part d'un grup de persones que decidissin tenir fills i filles en comú i en col·lectiu, crec que em satisfaria la idea". La diputada de la CUP Anna Gabriel ha estat una de les protagonistes de la setmana, amb titulars i tertúlies a la majoria de mitjans, per aquesta frase, després que 'El suplement' de Catalunya Ràdio difongués via Twitter un avançament de l'entrevista que s'ha emès íntegra aquest dissabte. Aquestes són altres frases que Gabriel ha dit en la conversa amb el periodista Ricard Ustrell:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "No tinc cap mena d'intenció de ser mare. No ho he volgut ser mai, i suposo que ara, a l'edat que tinc, encara és menys el moment. La família és aquella estructura que més pendent ens ha quedat d'actualitzar".

2. Sobre altres models de família que tenen altres societats: "La concepció de la maternitat i de la paternitat no està tan individualitzada, no se centra en un nucli tan petit com tenim aquí, la família nuclear. La concepció és que qui educa és la tribu, de manera que no hi ha un sentiment de pertinença del fill o filla que has tingut biològicament, sinó que són tant fills o filles teves els que has tingut tu com la resta. Un format així em satisfaria més. El que tenim em sembla pobre, que enriqueix molt poc i que tendeix a convertir les persones que tenen nens i nenes en molt conservadores. Com que vols el millor per als teus, i els teus són molt poquets, s'entra en una lògica perversa".

3. Sobre la seva trajectòria política: "Vaig començar quan tenia 14 o 15 anys. Un 12 d'octubre, quan en teníem uns 16, vam muntar una plataforma antifeixista a Sallent. […] Hi ha gent que quan fa tants anys que ets en política et qualifiquen de 'casta', quan has estat regidora i, després, diputada. Però nosaltres no fem de la política una professió. És militància. Quan deixi de ser diputada seguiré militant segur".

4. "Recordo molt clarament el dia que vaig decidir que, a partir d'aquell moment, sempre parlaria en català. A l'escola parlàvem molt en castellà".

5. "Estopa forma part de la meva banda sonora del moment, perquè tinc un parell de CD al cotxe. Ara mateix sóc molt poc a casa, i especialment escolto música al cotxe".

6. "He tingut la sort de formar part d'aquesta generació de gent que jugàvem molt al carrer. Quan passava un cotxe paràvem el joc. Jugàvem a coses típiques, però també ens inventàvem jocs. No necessitàvem ni cap objecte ni jocs prefabricats, perquè en teníem prou amb nosaltres".

7. "No hi va haver mai cap cervesa amb Artur Mas. Mai m'he reunit amb Mas en clau individual ni personal. Sempre ho hem fet en clau col·lectiva. Les quatre reunions que es van produir amb Mas van ser abans de la investidura. El dia de la investidura el vaig saludar, a l'hemicicle, i des d'aquell dia no he tingut cap altre contacte ni conversa per cap mitjà amb el senyor Artur Mas. No passa res per dir 'No hi ha hagut cap contacte'. Tampoc sé si hi hauria hagut de ser".

8. "A mi, particularment, els insults no m'han afectat gens ni m'han fet replantejar res en cap moment. Però faig un exercici d'anar més enllà de mi mateixa, i és evident que, en general, les dones han de demostrar molt més que els homes que valen, també en política. […] Em dolen les crítiques com a dona sobretot per l'afectació que això pot tenir per a altres dones".

9. "Sóc molt defensora de les quotes femenines. No estan proporcionades amb el percentatge de dones i homes que som a la societat, i si això no es produeix de forma natural en tots els àmbits, s'ha de fer mitjançant una llei".

10. "La individualització que s'ha fet de la CUP amb la postura de l'Anna Gabriel és un fals favor cap a la cultura de la formació".

11. "No vull valorar, encara, Carles Puigdemont. Encara han de venir alguns esdeveniments en què haurem de veure si suspèn o aprova".

12. "No he anat al Parlament a fer amistats. Hi vaig a treballar i ho faig el millor que puc. Intento ser correcte amb tothom".

stats