Política 02/12/2016

Els Anticapitalistes de Podem portaran la seva pròpia llista a l'Assemblea Ciutadana

Aposten, però, per tenir un debat d'idees abans que una discussió sobre les cares que han de dirigir el partit

Efe
2 min
Teresa Rodríguez, al centre, en una imatge d'arxiu

MadridEl corrent Anticapitalistes de Podem es prepara per a la carrera de fons que conclourà en l'Assemblea Ciutadana estatal del partit lila, prevista a inicis de l'any que ve. De moment, s'inclina per presentar la seva pròpia llista, sense integrar-se en la que lideri Pablo Iglesias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els anticapitalistes, que compten a les seves files amb dirigents com la secretària general a Andalusia, Teresa Rodríguez; l'alcalde de Cadis, José María González 'Kichi'; o l'eurodiputat Miguel Urbán, volen fer valer el seu pes a Vistalegre II, es preparen per moure fitxa i assenyalar la direcció que creuen que ha de prendre aquesta assemblea, segons fonts properes a aquest sector.

Carrer o institucions, el pols de PodemSón conscients que Iglesias pensa en una llista d'"integració" que agrupi totes les sensibilitats de Podem, inclosos els anomenats "errejonistas" i els "anticapitalistes", però aquests últims no es deixaran seduir fàcilment, apunten les fonts consultades per Efe.

Es veuen reforçats pels últims processos interns celebrats a diferents comunitats, com a Madrid, on finalment el candidat considerat oficialista Ramón Espinar va vèncer en les primàries, encara que la més votada va ser Isabel Serra, membre de anticapitalistes. I a Andalusia va arrasar en les primàries Teresa Rodríguez, que reclama una organització federal del partit a l'estil del PSC i el PSOE.

De moment, els anticapitalistes s'inclinen per anar a Vistalegre II també amb els seus propis documents. El seu model passa primer per debatre sobre el model polític i organitzatiu del partit, i després, per separat, el procés per escollir a la direcció, sense vincular la discussió de les idees al de les cares.

stats