Política 30/10/2014

La SER anuncia que no emetrà la publicitat del 9-N

Segons 'El País', el Govern ha "exigit" a les ràdios privades que difonguin gratuïtament la campanya de la consulta

Ara
2 min

BarcelonaLa cadena SER ha anunciat aquest dijous al matí que no emetrà la campanya informativa del Govern sobre la consulta del 9 de novembre. 'El País' explicava aquest dimecres que la Generalitat "exigeix a les emissores privades que emetin publicitat gratis" sobre el procés participatiu del 9-N, i en l'edició impresa d'aquest dijous ja avança que la SER –l'emissora del mateix grup que el diari– havia decidit no acatar l'ordre del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La SER ha decidit, després d'efectuar les pertinents consultes als seus serveis jurídics, no atendre aquesta ordre d'emissió en considerar que no té la cobertura legal necessària per imposar-ne l'obligatorietat", ha explicat aquest matí la cadena durant el programa 'Hoy por hoy' [minut 28.00 de l'àudio]. La ràdio ha detallat que dilluns havia rebut per correu electrònic una "ordre d'emissió gratuïta i obligatòria d'unes falques publicitàries elaborades per la mateixa Generalitat amb l'ànim d'impulsar la consulta convocada per al pròxim 9 de novembre", i que el Govern s'empara en "l'article 82 de la llei de la comunicació audiovisual de Catalunya" per sostenir la seva "ordre" d'emissió.

Aquest article estableix que "els prestadors de serveis de comunicació audiovisual estan obligats a difondre, gratuïtament i amb indicació del seu origen, els comunicats i les declaracions que el Govern de l'Estat i el Govern de la Generalitat estimin convenients per causes justificades d'interès públic". Segons els serveis jurídics de l'emissora, però, no hi ha base legal per obligar les ràdios privades a emetre aquesta campanya. "La pretensió d'obligar les ràdios públiques i privades a incloure falques elaborades per un govern revesteix un caràcter d'excepcionalitat que no respon al criteri recollit a la llei", subratlla la SER, que considera que el procés participatiu del 9-N "divideix la societat catalana" i "s'ha articulat ocultant les bases jurídiques per el permeten".

Segons 'El País', Onda Cero també ha decidit consultar els seus serveis jurídics abans de decidir si emet o no la campanya, i el Grupo Godó assegura que no ha rebut cap petició del Govern en aquest sentit.

stats