POLÍTICA
Política 01/12/2011

El govern francès 'nomena' per error Arias Cañete ministre d'Exteriors espanyol

El diputat de PP figurava com a cap de la diplomàcia en l'anunci d'un reunió amb el ministre d'Afers estrangers francès Alain Jupé

Efe
1 min

ParísEl ministeri francès d'Exteriors va nomenar "per error" el diputat del PP Miguel Arias Cañete ministre d'Exteriors d'Espanya, en l'anunci d'una reunió que tenia previst mantenir aquest dimecres amb el cap de la diplomàcia gala, Alain Juppé.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La trobada finalment es va suspendre per la "carregada agenda" del ministre gal, ha indicat un portaveu diplomàtic francès.

A l'agenda de Juppé, distribuïda divendres passat als periodistes, apareixia una trobada prevista a les 11.30 del matí entre els dos polítics i en la qual es qualificava a Cañete de ministre d'Afers Exteriors d'espanyol.

Fonts del ministeri han indicat que tot plegat va ser "un error administratiu".

Pel que fa a l'anul·lació de la reunió, les fonts assenyalen que es va deure "a la carregada agenda" de Juppé, molt ocupat en abordar la crisi diplomàtica amb l'Iran, la situació a Síria o la preparació del Consell d'Afers Europeus de demà a Brussel·les.

"Cañete seria rebut com a diputat espanyol", ha assenyalat un portaveu gal que insisteix a assegurar que la seva consideració com a ministre és "purament administrativa".

El portaveu assegura que els serveis ministerials treballen per trobar una nova data en la qual poder celebrar la trobada amb Cañete.

"Cal trobar un moment més propici per parlar amb calma dels assumptes", assenyala el portaveu.

stats