Política 15/01/2017

Mas, un any després de la seva renúncia: "No me'n penedeixo i ha valgut la pena"

En un article a 'La Vanguardia', l'expresident de la Generalitat creu que "els propers mesos han de donar sentit a tot el que s'ha fet en els darrers cinc anys"

Ara
1 min
Artur Mas en la compareixença al Palau de la Generalitat / PERE TORDERA

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Artur Mas assegura en un article publicat aquest diumenge a 'La Vanguardia' que no es penedeix del seu pas al costat, ara fa un any, i afirma que "tornaria a fer el mateix" i que "ha valgut la pena".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ho argumenta perquè la seva renúncia al capdavant de la Generalitat "evitava repetir eleccions i assegurava no posar en perill" la majoria parlamentària. També esgrimeix com a argument el fet que "sabíem que la direcció d'ERC no volia repetir Junts pel Sí" i, a més, assegura que si no hagués renunciat a la presidència s'hauria assenyalat a CDC i a ell mateix "com la baula inestable i feble d'una cadena que es trencava pel nostre egoisme i el nostre afany d'aferrar-nos al poder".

En el text, titulat 'Tornaria a fer el mateix', Mas es mostra convençut que "si aquesta vegada la CUP no falla i s'aproven els pressupostos, els propers mesos han de donar sentit a tot el que s'ha fet en els darrers cinc anys".

El president del PDECat creu que si Catalunya assoleix l'estat propi es podrà convertir en una "Dinamarca mediterrània".

Alhora, considera "normal" que Espanya vulgui retenir Catalunya però no veu "tolerable, ni democràtic, ni admissible" que "es persegueixin judicialment" els dirigents catalans que han impulsat el procés.

stats