Política 27/12/2015

Mas i Urkullu coincideixen que el problema de l'Estat és la manca de reconeixement de la plurinacionalitat

El president en funcions de la Generalitat i el lehendakari es reuneixen després del Catalunya-Euskadi per analitzar els resultats del 20-D

Acn
1 min
El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, i el lehendakari basc, Íñigo Urkullu, en la reunió que han mantingut després del partit amistós Catalunya-Euskadi al Camp Nou / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, s'ha reunit aquest dissabte a la nit amb el seu homòleg basc, Iñigo Urkullu, per analitzar la situació política espanyola fruit de les eleccions generals del 20 de desembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat Presidència en un comunicat, la trobada, que s'ha celebrat després del partit entre les seleccions de futbol de Catalunya i Euskadi al Camp Nou, ha servit als dos mandataris per constatar que els problemes actuals de governabilitat a l'estat espanyol no només estan vinculats a les majories necessàries per formar un govern estable a Madrid, sinó també a la "manca de reconeixement de la plurinacionalitat". Mas i Urkullu consideren que les eleccions han evidenciat aquesta realitat plural.

El cap del govern català i el lehendakari consideren que s'ha de posar punt final a una manera de fer "basada en la imposició i la falta de diàleg" i que s'ha d'obrir "una oportunitat per donar solució als greus problemes estructurals de l'Estat".

Feia tres mesos que els dos mandataris no es trobaven, i han reiterat "el respecte i la simpatia per les seves respectives propostes polítiques", en la mesura que són "opcions democràtiques i pacífiques avalades per àmplies majories democràtiques" tant a Catalunya com al País Basc.

En clau econòmica i social, el president Mas i el lehendakari Urkullu han assenyalat la necessitat urgent de consolidar la incipient recuperació econòmica, atès que la reducció de l'atur i la creació de llocs de treball és la millor política social possible. Sense creació de riquesa és impossible una redistribució justa i una igualtat d'oportunitats efectiva, han afirmat.

stats