SOCIETAT
Política 04/06/2012

Un jutge arxiva la causa per xenofòbia contra García Albiol

L'alcalde Badalona va ser denunciat per repartir pamflets en què es relacionava la immigració d'origen romanès amb la delinqüència i la inseguretat ciutadana.

Efe
1 min

BarcelonaUn jutjat de Badalona ha arxivat per segona vegada la causa oberta contra l'alcalde de Badalona (Barcelonès), Xavier García Albiol (PP), que va ser denunciat pel fet de repartir pamflets en què es relacionava la immigració d'origen romanès amb la delinqüència i la inseguretat ciutadana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una interlocutòria a què ha tingut accés Efe, la titular del jutjat d'instrucció número 2 de Badalona ha acordat sobreseure provisionalment la causa contra García Albiol en descartar que els pamflets que va repartir constitueixin un delicte d'incitació a l'odi i la discriminació.

García Albiol va ser denunciat el 2010 per la Fiscalia Especial en Delictes d'Odi i Discriminació a Catalunya i SOS Racisme davant el jutjat, que ja va arxivar la causa en una primera ocasió, encara que l'Audiència de Barcelona li va ordenar reobrir-la.

El cas es remunta al 24 d'abril del 2010, quan el president del PP de Badalona, Xavier García-Albiol, acompanyat de la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va repartir pamflets en què vinculava els gitanos romanesos amb la delinqüència i la inseguretat a Badalona.

Albiol també va afirmar que tots els romanesos d'ètnia gitana que hi ha a Badalona havien anat a aquesta localitat "a delinquir", cosa que li va suposar la desautorització tant de la direcció del PP de Catalunya com de la direcció de Madrid.

stats