Política 11/02/2016

Els aspirants a liderar ICV volen un partit fort per negociar amb Colau

Marta Ribas, David Cid i Ernest Urtasun asseguren que en cap cas es plantegen "dissoldre's com a organització" 

Sara González
2 min
Marta Ribas, David Cid i Ernest Urtasun en la presentació oficial de la seva candidatura / MARC ROVIRA

BarcelonaNomés amb una ICV "forta" la creació del nou subjecte polític d'esquerres i hegemònic que Ada Colau ha posat sobre la taula "sortirà bé". Amb aquesta màxima han presentat oficialment Marta Ribas, David Cid i Ernest Urtasun la seva candidatura per liderar ICV a partir de l'assemblea que el partit celebrarà el 8 i 9 d'abril. Els ecosocialistes en cap cas es plantegen "dissoldre's com a organització" per molt que Colau hagi proposat que cal crear un nou partit a partir de les formacions que fins ara han format part de les confluències. Mantenir la seva identitat, asseguren, "no és incompatible" amb la construcció del nou subjecte polític.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La millor manera de contribuir en la construcció d'aquesta veu única davant la societat és anar amb tota la força i el capital polític que té ICV", ha defensat Urtasun, que aspira a ser el nou portaveu del partit. L'eurodiputat ha assegurat que el mètode per arribar a la construcció del que entenen que ha de ser la construcció "d'un nou PSUC" és a través de la "cooperativa política" i un treball "des de baix on tothom sigui escoltat en igualtat".

La diputada Marta Ribas, que aspira juntament amb Cid a la coordinació nacional d'ICV, ha subratllat precisament aquesta idea de treballar "des de la cooperació i no des de la competició" i ha defensat que els ecosocialistes han d'obrir una nova etapa per construir les condicions per crear aquest "nou espai de canvi" que ha de pivotar en les polítiques d'esquerres, ecologistes i feministes. Tot, ha dit, tenint "una veu pròpia com a ICV" i fent valdre la seva "força organitzativa" tant a les institucions com a peu de carrer.

Per encarar les primàries, Cid ha explicat que compten amb un equip de 23 persones per recollir els avals abans del 19 de febrer. A partir d'aleshores, els tres aspirants a liderar ICV escombraran el territori per donar-se a conèixer entre les agrupacions i els 166 grups municipals que tenen. Fins ara, no consta que tinguin rivals en aquesta cursa per rellevar Joan Herrera i Dolors Camats al capdavant de l'organització.

stats