HORTITZÓ NACIONAL
Política 14/12/2011

L'associació de municipis per la independència es funda amb l'objectiu de dissenyar el full de ruta cap a la plena sobirania

L'entitat aprova els seus estatuts fundacionals i tria com a president l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, que fixa com a prioritat buscar la manera de fer un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya

Oriol March
1 min

VicL'associació de municipis per la independència ja és una realitat. L'entitat ha aprovat aquest dimecres al matí els seus estatuts fundacionals en els quals hi han partipat els 155 municipis constituents, entre els quals hi ha una vintena de capitals de comarca i una capital de demarcació, Girona. "La nostra feina ha de ser dissenyar el full de ruta cap a la independència des dels municipis", ha assegurat al final de l'assemblea constituent Josep Maria Vila d'Abadal, alcalde de Vic i escollit avui president de l'associació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'entitat dedicarà els seus primers compassos de vida a intentar sumar més municipis –encara que sigui per posicionar-s'hi en contra, tal i com ha explicat Vila d'Abadal– i en començar a pensar en com buscar el forat legal per tal de poder celebrar un referèndum vinculant d'independència des dels municipis.

L'assocació també ha triat vicepresidents –entre els quals hi ha els alcaldes d'Olot, Berga, Balaguer i Montblanc–, secretari –l'alcalde d'Arenys de Munt– i vocals, que poden arribar a ser un màxim de 41, tot i que per ara no supera la desena.

La població que engloba aquests 155 municipis és de 1.300.000 habitants de Catalunya.

stats