POLÍTICA
Política 24/04/2012

El Govern rebutja la proposta fiscal del PPC perquè no dóna a Catalunya la clau

Homs considera el plantejament dels populars "incompatible" amb el pacte fiscal i retreu que "sembla mentida" que els seus coreligionaris del País Basc o Navarra no defensin el mateix

Efe
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha rebutjat la proposta fiscal plantejada pel PP de Catalunya aquest dimarts, ja que no donaria a la Generalitat la clau de les finances catalanes ni un finançament veritablement diferenciat del règim comú.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el marc de la seva ponència congressual el portaveu dels populars, Enric Millo, ha presentat la seva proposta d'"autonomisme diferencial" i ha advocat per un finançament "singular" per a Catalunya on el Govern tingui una participació important en la gestió dels impostos, encara que sense aplicar una excepció a la llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes (LOFCA).

Per Homs, "és evident" que la proposta del PPC "no és compatible" amb el pacte fiscal plantejat pel Govern i que pretén que la Generalitat recapti i gestioni tots els impostos que es paguen a Catalunya. També ha recriminat el seu plantejament dient que "sembla mentida que no defensin el mateix aquí que els seus coreligionaris del País Basc o Navarra".

stats