Eleccions 22-M
Política 08/06/2011

Ballesteros: "No vull donar lliçons a ningú, però crec que la llista més votada ha de governar"

El candidat socialista a Tarragona defensa el seu dret a repetir com a alcalde, i entén "perfectament" que CiU estigui dolguda pels tripartits de la Generalitat

Redacció
2 min

BarcelonL'alcalde en funcions de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, defensa el seu dret a mantenir-se en el càrrec durant el proper mandat com a cap de la llista més votada a la ciutat, la del PSC. Tot i les negociacions obertes entre el PP i CiU per repartir-se l'alcaldia, amb dos anys de mandat per a cada partit, Ballesteros afirma que es veu alcalde, i que està "preparat" per ser-ho, tal com ha "demostrat" els últims quatre anys i tal com "la majoria de tarragonins i tarragonines han demanat". En aquest sentit, Ballesteros ha recordat que "els grans pactes de ciutat" s'han aprovat "per unanimitat" durant els seus anys com a alcalde.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ballesteros considera que la situació "no ha canviat gaire des de divendres", tot i que ha reconegut que després de la reunió d'ahir de la militància de CiU a la ciutat "s'igualen les possibilitats" entre un mandat socialista i un de compartit entre PP i CiU. "Però jo sóc una persona molt constant, un motor dièsel", ha assegurat, i ha afegit que avui mateix mantindrà converses amb tots dos partits per arribar "a un pacte o a un acord de mínims". Segons ell, no ha descartat "mai" una sociovergència, tot i que "sembla que ells, sí". En canvi, sí que ha tancat la porta a "un pacte de govern" amb el PP.

El candidat socialista troba inadequat que l'alcaldia "de les grans ciutats" es reparteixi entre dues formacions, tal com sembla que voldrien fer PP i CiU. "Són ciutats simbòliques, i no és ben rebut per la ciutadania", ha afirmat. A més, ha recordat que això suposaria que "per primera vegada una capital catalana tindria un alcalde del PP", un fet que ell "lamentaria".

Ballesteros ha defensat també que, en termes generals, "la llista més votada és la que ha de governar", tot i que, en referència a Badalona, ha admès que "les dinàmiques locals marquen" si cal complir o no aquest criteri. L'alcaldable socialista ha matisat que no vol "donar lliçons a ningú", però considera que a Tarragona sí que caldria aplicar aquesta norma, especialment tenint en compte la "gran diferència" de vots que va obtenir la seva formació. En aquest sentit, Ballesteros ha confessat que entén "perfectament" que hi hagi gent de CiU que se senti dolguda pels governs tripartits que la van deixar fora de la Generalitat durant les últimes legislatures. Tot i així recorda que "tot depèn de si la llista més votada té prou suport per formar govern", i que en el cas del Parlament, el PSC va guanyar en vots abans del primer tripartit, i va quedar-se a només el 4% de la primera força, CiU, abans del formar el segon.

stats