Política 18/08/2011

Primer banyista multat per haver ignorat la prohibició d'entrar a l'aigua a la platja de Coma-ruga

Després d'un estiu negre a la platja de Coma-ruga, on han mort tres persones ofegades, la policia local ha denunciat la primera persona per no haver fet cas de la prohibició de banyar-se

Efe
1 min

BarcelonaLa policia local ha multat el primer banyista de la platja de Coma-ruga, un nucli de població que pertany al Vendrell, que ha ignorat la prohibició de banyar-se al voltant del port esportiu, on s'han ofegat tres persones aquest estiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'home també serà sancionat per haver insultat els agents, segons ha informat avui l'ajuntament del Vendrell en un comunicat.

Una patrulla de la policia local va avisar dimarts passat diverses vegades un home de 80 anys perquè sortís de l'aigua, a la zona prohibida al voltant del port esportiu de Coma-ruga, perfectament senyalitzada i abalisada. No obstant això, l'home no els va fer cas i va insultar els agents, segons l'Ajuntament, i en sortir de l'aigua el van denunciar per la via administrativa per haver-se banyat en zona prohibida, i per la via penal, per haver insultat els agents i actuar amb desobediència reiterada.

La denúncia administrativa es basa en l'article 91 de la llei de costes 22/1988, del 28 de juliol, que regula com a infracció les accions o omissions que impliquin un risc per a la salut o seguretat de vides humanes.

La sanció l'haurà de determinar la junta de govern de l'Ajuntament del Vendrell, i pot arribar fins a 6.000 euros.

El 8 d'agost es va acordar, en una reunió d'urgència, multar els banyistes que ignorin les indicacions dels socorristes de la Creu Roja i les senyalitzacions de perill, després de la mort de tres persones a la mateixa zona, al voltant del port de Coma-ruga.

En aquesta reunió hi van participar l'Ajuntament, la Creu Roja,, la Direcció General de Protecció Civil, la Delegació del Govern a Tarragona, el Club Nàutic de Coma-ruga, els Mossos d'Esquadra i la Policia local.

stats