Política 19/09/2017

Les bases de Podem avalen la participació a l'1-O amb un 64% dels vots

Un 33% dels militants s'hi posicionen en contra a la consulta interna del partit lila

Ara
1 min
Fachin rebutja acords amb el PDC perquè és “pròxim al PP”

BarcelonaLes bases de Podem a Catalunya avalen que la formació participi a l'1-O. Amb un 64% dels vots, aquesta ha estat l'opció guanyadora a la consulta interna del partit, segons ha anunciat en un tuit la secretària d'organització, Ruth Moreta. Un 33% dels militants que han votat s'han posicionat en contra de participar al referèndum, i un 3% s'han abstingut. Les bases donen suport, així, a la decisió ja presa pel consell ciutadà de Podem.

"Participem, mobilitzam-nos per canviar-ho tot", ha dit Moreta en el missatge a Twitter. El líder del partit a Catalunya i diputat de Catalunya Sí que es Pot, Albano Dante Fachin, havia defensat la participació a la consulta, entesa, això sí, com a mobilització no vinculant. La mateixa posició, de fet, que mantenen els comuns.

El consell ciutadà de Podem va decidir al juliol fer campanya per incentivar la participació en el referèndum de l'1 d'octubre. L'òrgan va apel·lar a l'esperit del 15-M per "fomentar la participació i la votació" com a "protesta ciutadana contra l'immobilisme i l'autoritarisme" del PP, va dir en un manifest aprovat per unanimitat.

stats