POLÍTICA
Política 04/12/2011

Un regidor de CiU de Berga renuncia al seu càrrec en desacord amb les retallades en sanitat

Jaume Vima pren la decisió després que l'ICS tanqui el laboratori del CAP Berguedà, que ell dirigeix

Acn
2 min

BergaEl regidor de Cultura, Patrimoni, i Patum de Berga, Jaume Vima, renunciarà aquest dilluns als càrrecs de regidor de l'Ajuntament de Berga, de conseller comarcal de Salut, de vicepresident primer del Consell Comarcal i com a militant de CDC des del 87.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vima ha pres la decisió després de conèixer que l'Institut Català de la Salut tancarà a finals de desembre el laboratori del CAP Berguedà, que ell dirigeix i que s'havia d'integrar a l'Hospital Sant Bernabé.

"S'imposa una decisió en què jo ni tan sols he pogut intervenir ni discutir com a responsable del servei, però tampoc com a conseller comarcal de Salut", ha assenyalat Vima. El regidor ha assegurat que la seva dimissió "és irrevocable".

Segons ha explicat Jaume Vima, la decisió del Departament de Salut impedeix la integració del laboratori del CAP Berguedà a l'Hospital San Bernabé "tal com estava previst de feia temps, amb la planificació que s'havia fet".

L'edifici annex a l'Hospital havia de servir per encabir els serveis centrals de laboratori, farmàcia i rehabilitació i donar servei a tota la comarca. Les obres es van acabar al juliol del 2010 i quan el servei s'havia de fer efectiu, es va haver de retardar fins al 2011 per problemes pressupostaris, segons ha indicat el regidor.

Però els responsables de l'ambulatori van rebre una carta en què s'informava del tancament del laboratori "per problemes d'eficiència econòmica", que, segons el regidor, "no són certs". Vima ha volgut ressaltar que el laboratori té "rendibilitat" i ha mostrat el seu desacord que Salut imposi "les coses d'aquesta manera" i que no es deixi expressar l'opinió dels càrrecs polítics locals "amb dades a la mà".

La sorpresa va ser que les cartes d'acomiadament del personal interí estaven signades amb data del 9 de novembre, i el regidor s'ha mostrat molest perquè ja estava tot decidit abans de les eleccions generals del 20 de novembre.

stats