Salut
Política 13/07/2011

Boi Ruiz assegura que el tancament de l'hospital Dos de Maig estava previst des del 2007

El conseller de Salut creu que no hi haurà cap ERO als hospitals, i confia que el seu departament no patirà cap més retallada l'any que ve

Redacció
1 min
Boi Ruiz es reunirà avui amb els grups parlamentaris.

BarcelonaEl conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que el tancament de l'hospital Dos de Maig de Barcelona, previst pel mes de setembre, ja s'havia anunciat l'any 2007, i que va lligat al trasllat de la Creu Roja al nou hospital Moisès Broggi. Segons el conseller, no és viable que la Generalitat compri l'edifici a la Creu Roja, que n'és l'actual propietària, perquè no hi ha recursos suficients.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sóc el primer que està en contra de les retallades", ha assegurat Ruiz, que ha recordat també que la reducció pressupostària a Salut "no arriba als 900 milions d'euros". El conseller ha afirmat que "no hi haurà metges que es quedin sense feina", i ha afegit que creu que "no hi haurà cap ERO" als hospitals catalans. En aquest sentit, ha explicat que els centres sanitaris estan "posant EROs sobre la taula perquè els treballadors s'adonin de quina és l'alternativa" al pacte, però s'ha mostrat convençut que no caldrà aplicar-los.

El conseller també ha deixat clara la seva voluntat de "mantenir el sistema sanitari que tenim", allunyat del model americà amb un domini dels centres privats, però adverteix que per aconseguir-ho fan falta més diners que hauran de sortir "del copagament o de més impostos". En qualsevol cas, Ruiz confia que "no s'haurà de fer cap esforç pressupostari més l'any 2012".

stats