Política
Política 29/06/2011

Sánchez-Camacho nega que estigui fent "un setge al català"

La presidenta del PPC considera "necessàries" les retallades, però defensa que haurien d'incidir més en les empreses públiques, i no tant en "sanitat, educació i polítiques socials"

Redacció
2 min
Alícia Sánchez-Camacho a 'Els matins' de TV3

BarcelonaLa presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, ha negat que demanar per al seu fill una educació bilingüe sigui fer "un setge al català", com deia diumenge la portada de l'ARA. Sánchez-Camacho considera que aquest és un titular "tergiversat", i ha afegit: "Mai permetria que es menystingués el català. No permetré que es digui que per demanar un model d'educació bilingüe o trilingüe vaig en contra del català". La líder del PPC ha recordat que el català és la seva llengua, i ha explicat que l'únic que reclama és que s'apliqui a l'escola pública un model "que ja funciona en algunes escoles privades" en què han estudiat "molts polítics i els seus fills".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entrevistada a Els matins de TV3, Camacho s'ha referit també al suport del seu grup als pressupostos presentats pel Govern. Segons ella, "les retallades són necessàries", però també ha assegurat que estan "intentant millorar-les". "No comparteixo amb el Govern les retallades excessives que s'estan fent en sanitat, polítiques socials i educació", ha dit, i ha defensat que el seu partit considera prioritari "retallar i suprimir moltes empreses públiques". "No pot ser que apliquem retallades a la sanitat pública tancant quiròfans i que hi hagi empreses públiques deficitàries, com l'Agència Catalana de l'Aigua, que deu mil milions". Preguntada sobre el futur de TV3, Camacho ha defensat "el paper de la televisió pública catalana" i la seva "qualitat", però creu que s'hi han de fer uns ajustos més importants dels que s'han proposat fins ara.

D'altra banda, la líder del PP català s'ha mostrat satisfeta pel fet que, segons el seu parer, el seu partit ha aconseguit convertir-se en "un partit central, seriós i de govern", i s'ha alliberat dels "estigmes". Segons ella, els bons resultats obtinguts en les darreres convocatòries electorals demostren que el partit ha aconseguit "una fita històrica", i avança que vol "seguir treballant en aquesta línia". Per això, quan se li ha preguntat, ha descartat ser ministra d'un hipotètic govern de Mariano Rajoy.

Alternativa a l'Estat

En referència al debat de política general que té lloc aquests dies al Congrés, Sánchez-Camacho ha respost a les crítiques que asseguren que el Partit Popular no ha presentat cap proposta alternativa a les polítiques de Zapatero. "És mentida", ha sentenciat: "Hem presentat 71 esmenes a la reforma laboral, i 200 iniciatives durant la legislatura". Segons ella, "si l'única crítica que pot fer el senyor Zapatero al PP és que no presenta alternatives, és una crítica sense fonament".

En opinió de Camacho, és "absolutament necessari" l'avançament electoral. En aquest sentit, ha avançat les propostes principals del seu partit de cara als futurs comicis: una "llei d'emprenedors", que ha de servir per donar suport a "la petita i mitjana empresa i als autònoms"; una llei contra la corrupció i per millorar la transparència, i una altra llei d'estabilitat pressupostària.

stats