PRIMÀRIES AL PSC
Política 12/02/2011

Tura a Hereu: "La veu de l'autoritat municipal s'ha apagat més del que voldríem"

En un cara a cara a BTV, l'alcalde torna instar Tura a unir-se a la seva llista si guanya, però rebutja sumar-se a la de l'exconsellera si és ella qui s'imposa a les primàries. Hereu descol·loca Tura en matèria de seguretat i ella contraataca en infraestructures

M.colomer/.s.gonzález
2 min

BarcelonaJordi Hereu ha tornat a insistir en l'oferiment a la seva contrincant a les primàries del PSC de Barcelona, Montserrat Tura, perquè se sumi a la seva llista si surt vencedor del procés intern. Per Hereu, aquesta és la única manera que tenen els socialistes de presentar batalla a CiU -ell parla del centredreta- a les municipals. Però, a la vegada, el mateix Hereu ha rebutjat implícitament sumar-se a una candidatura de Tura si guanya les primàries ella. Creu que si això passés, seria un indicador que no s'aprova la seva gestió i es reclamen canvis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el cra a cara a BTV, Tura ha insistit que els "sensors socials" indiquen una patacada electoral amb Hereu que creu que ella pot capgirar. Ambdós candidats s'han esforçat en la primera part del debat en fer aflorar les diferències entre ells.

"No som un calc l'un de l'altre. Jo soc diferent en la manera de governar i execir l'autoritat que Hereu", ha etzibat Tura, que encara ha anat més enllà per afegir que "la veu de l'autoritat municipal a vegades s'ha apagat més del que voldriem”.

Canvi de papers

Talment com un intercanvi de papers. Els candidats a les primàries del PSC de Barcelona han entès els punts forts del seu adversari i han apostat clarament per exhibir discurs i coneixement en les matèries inicialment alienes. Hereu, ha descol·locat Tura en matèria de seguretat, a la vegada que ella ha contraatacat en infraestructures.

Hereu, que ha recordat que, si bé Tura va ser consellera d'Interior, ell va ser regidor de seguretat durant el desplegament dels Mossos d'Esquadra. S'ha compromès a exigir 1.000 mossos més i una major coordinació entre els diferents cossos de seguretat. Tura ha replicat defensant unitats específiques per a les diferents tipoligies de delinqüència i en funció de les característiques dels barris.

Tura ha apostat fort en el cara a cara en el discurs en matèria d'infraestructures. L'exconsellera ha recordat que van ser molts els alcaldes que van lluitar per la Sagrera i va exigir que no es produeixin "ni retard ni ralentitzacions" en les inversions en infrastructures. Fins i tot s'ha atrevit a proposar la creació d'una tarja anual de transport públic i que l'empresa Tabasa, empresa pública que gestiona els Túnels de Vallvidrera, inverteixi en la realització del túnel d'Horta o en la gestió d'algunes zones com les Rondes.

stats