29/10/2016

La 'carajicomedia' del Bigotes a Gürtel

2 min
Álvaro Pérez, el Bigotes, va declarar ahir dins del judici del cas Gürtel.

MadridCom si fos una carajicomedia, Álvaro Pérez, el Bigotes, va fer ahir de bufó de la cort de la trama Gürtel i l’acusat Francisco Correa, per a qui demanen cinc anys i dos mesos de presó. El Bigotes, número tres de la banda, espera sentència en el primer judici de Gürtel, el cas Fitur a València, en què li demanen 27 anys i sis mesos de presó. Pérez havia sol·licitat absentar-se en les sessions de l’Audiència Nacional per una operació de pròstata, però els jutges no l’hi van concedir, de manera que la seva malaltia va servir d’escut, ahir. “He intentat portar el tumor però no he pogut”, va explicar. Així, la seva bufeta va planar sobre una sessió que va abandonar diverses vegades per anar al lavabo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta de l’home que “va enamorar”, segons les seves pròpies paraules, l’aleshores primera dama Ana Botella a la Moncloa, en l’època en què José María Aznar el va contractar per a diverses activitats. “Aznar tenia les celles poblades i un ull enfonsat, per la qual cosa sempre semblava que fes cara de mala llet”, va dir a preguntes del seu advocat, l’únic a qui va respondre. Per això, va explicar, van canviar la manera d’il·luminar-lo als mítings. “Ens van preguntar si a Aznar li havien fet un lífting, però només era la il·luminació. Érem els millors organitzant esdeveniments [per al PP]”, va dir. Francisco Camps va requerir els serveis delBigotes per a la campanya de les eleccions autonòmiques del 2003. La victòria els va convertir en amics inseparables. La nit de Nadal del 2008, van tenir aquesta conversa:

Álvaro Pérez: “Escolta... Que et segueixo estimant molt”.

Francisco Camps: “I jo també... Hauria d’haver-te trucat per explicar-t’ho tot [...]. Però sobretot per dir-te que t’estimo un ou”.

Entre el 2004 i final del 2008, el Bigotes va ser responsable de desenes de campanyes per al PP valencià, i va obtenir uns 40 contractes públics de l’administració valenciana, gairebé vuit milions d’euros. Un partit, el PP, que, segons va declarar ahir, només li ha donat “disgustos”, però que li va donar feina entre el 2002 i el 2009, quan va aflorar la trama. El Bigotes va negar haver repartit sobres a polítics del PP -com ara Jesús Sepúlveda, exalcalde de Pozuelo de Alarcón, el diputat Jesús Merino o Luis Bárcenas-, tal com figura en el sumari. Va negar que fes regals a l’exministra Ana Mato o que organitzés festes d’aniversari i comunions. “En aquestes festes no m’hi vaig colar”, va dir. Tot i això, va reconèixer com a seva una “firmeta” associada a un regal de 180 euros per a l’exministra i també una signatura en què hi deia “compra obsequi A”. “Quina quantitat indica?”, li va preguntar al seu advocat. “180 euros. Barat, eh?” Els informes policials parlen de 480 euros, perquè el primer número és confús.

stats