Eleccions 22-M
Política 08/06/2011

El PSC del Vendrell descarta qualsevol acord amb CiU si manté la voluntat que PxC entri al govern municipal

Martí Carnicer assegura que treballaven per un "govern de 16" que incloïa també PP i ERC, i que Benet Jané va fer "un pas cap al trencament" amb la seva proposta de sumar-hi també el partit xenòfob

Redacció
2 min

BarcelonaEl candidat del PSC a l'alcaldia del Vendrell, Martí Carnicer, ha carregat durament contra la intenció de l'alcaldable de CiU, Benet Jané, de permetre que Plataforma per Catalunya entri al govern municipal. Carnicer recorda que el seu partit havia exclòs "qualsevol pacte" amb el partit xenòfob "des d'abans de les eleccions", i que un cop coneguts els resultats es van posar a treballar "per formar un govern de 16", juntament amb CiU, PP i ERC i deixant fora només PxC. "Teníem papers sobre la taula i acords gairebé tancats fins i tot sobre el repartiment de l'alcaldia", ha dit Carnicer a El món a RAC1, i s'ha mostrat contrariat pel fet que ahir, en declaracions al mateix programa i "sense avisar", Jané "es despengés amb això de treballar per un govern de 21", que inclouria també els regidors del partit xenòfob.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Carnicer ha sigut clar: "Si la filosofia de CiU és un govern de 21 amb PxC, no descarto ara, sinó des d'abans de les eleccions" la possibilitat de pactar-hi. "Si això es manté, no estem disposats a treballar", ha afegit. L'alcaldable socialista ha lamentat que "després de 15 dies treballant" i d'haver deixat clara la intenció de deixar PxC fora de l'equip de govern, CiU hagi canviat el plantejament. "Tots hem d'entendre que fa un pas cap al trencament de possibles acords", ha sentenciat Carnicer".

En aquest sentit, el candidat del PSC ha declarat que "no entendria" que la cúpula de CiU no intentés parar els peus del seu alcaldable vendrellenc, però també ha denunciat que "durant quatre anys, CiU ha estat acceptant de forma passiva el suport de PxC" al Vendrell.

En qualsevol cas, Carnicer reclama que "el Vendrell hauria de deixar de ser notícia per aquestes coses", i creu que "si no hi posem seny tots plegats, ens estem abocant a carrerons que, si tenen sortida, són molt complicades".

stats