Política 10/01/2012

Matas, imputat també en el cas Urdangarin

Aquest dimarts, l'expresident balear, Jaume Matas, declararà després que ho faci Antoni Alemany, el periodista que suposadament cobrava per escriure-li els discursos

Enric Borràs
2 min
L'expresident Jaume Matas, assegut al banquet de l'Audiència Provincial de Palma aquest matí /EFE

PalmaSegons ha pogut confirmar el diari ARA, el jutge Castro, que porta el cas Palma Arena, ha ampliat la llista dels imputats en el número 25 d'aquest cas: la peça d'Urdangarin. Entre les cares que se sumen al procés judicial que afecta el gendre del rei, hi ha Jaume Matas i una sèrie de diversos càrrecs dels seus governs, així com treballadors de la ONG Nóos o membres de l'executiu valencià, que dirigia Francisco Camps. Entre els cridats a declarar hi ha Esteban González Pons. Tot i això, dels negocis entre l'exjugador d'handbol, Iñaki Urdangarin, i el govern balear no en sabrem la versió de Matas fins al 17 de maig, data en què declararà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jaume Matas haurà de declarar com a acusat aquest dimarts en el judici pel cas Palma Arena, després d'haver passat el primer dia de la vista sentint com els seus excol·laboradors l'assenyalaven sense embuts. Maria Umbert i Dulce Linares, que van ser les caps de gabinet al seu darrer govern, i Joan Martorell, que en va ser el director general de Comunicació, el van fer ahir responsable d'un concurs públic que van reconèixer que estava manipulat.

L'empresari que el va guanyar, Miguel Romero, també va assenyalar l'expresident com el responsable final de tota la trama. De fet, va dir que Matas mateix li va demanar "com un favor personal" que beneficiés el periodista Antonio Alemany amb el concurs públic que acabava de guanyar.

Des d'ahir es fa a Palma el primer judici de l'escàndol del velòdrom Palma Arena, però tot el cas té 26 peces diferents, incloent-hi la que afecta el gendre del rei, Iñaki Urdangarin. Avui serà el plat fort del judici amb la declaració de Jaume Matas i Antonio Alemany.

Podeu llegir la informació completa, amb el mapa visual de les 26 branques de la investigació judicial del cas Palma Arena, a l'ARA PREMIUM.

stats