BARÒMETRE
Política 03/05/2013

El CIS torna a preguntar per la monarquia, que suspèn clarament amb un 3,68

Les úniques institucions que aproven són la Guàrdia Civil (5,71), la policia (5,65) i les forces armades (5,21)

Ara
1 min
El rei reapareix: "Aviat estaré donant guerra altra vegada"

BarcelonaEl baròmetre del CIS ha tornat a preguntar per la confiança que mereix la monarquia als ciutadans espanyols després d'un any i mig sense fer-ho. Aquell estudi suspenia per primer cop la casa reial des de la transició amb un ajustat 4,89, però el cas Nóos encara no havia esclatat. En aquest baròmetre del mes d'abril, però, la nota encara cau més, fins al 3,68, una evidència del mal moment que passa la monarquia de cara al conjunt de la població després dels nombrosos escàndols en què s'ha vist esquitxada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Només els votants del PP, i amb un marge mínim, aproven la monarquia, amb un 5,09. Per contra, els electors del PSOE li atorguen un 3,8, els d'IU-ICV un 2,18 i els de CiU un 1,98. Fins i tot UPyD la suspèn amb un 4,34.

De fet, les úniques institucions que aproven són la Guàrdia Civil (5,71), la policia (5,65) i les forces armades (5,21). Seguidament se situen els mitjans de comunicació (4,79). Tanquen la classificació els partits polítics (1,83), el govern estatal (2,42) i els sindicats (2,45).

D'altra banda, la monarquia apareix per primera vegada entre els problemes més preocupants de la població, classificació que està encapçalada per l'atur, la corrupció, els polítics i els problemes de caire econòmic.

stats