20-N
Política 19/10/2011

Els pirates catalans recullen els avals necessaris per presentar candidatura al 20-N

Asseguren que han aconseguit 9.500 avals, que superen el 0,1% de firmes necessàries segons l'última reforma de la llei electoral. El candidat per Barcelona serà Josep Jover, un advocat que ha participat en processos en contra de la cúpula de la SGAE i ha portat la causa dels 'indignats' contra Felip Puig al TSJC

Ara
2 min

BarcelonaPirates de Catalunya ha anunciat avui que ha reunit els avals necessaris per concórrer a les pròximes eleccions generals del 20-N en les quatre circumscripcions catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons informa Efe, Pirates de Catalunya afirmen haver aconseguit 9.500 avals, una xifra que suposa una mica més del 0,1% de firmes necessàries sobre el cens que requereix l'última reforma de la llei electoral (LOREG).

El candidat per Barcelona serà Josep Jover, un advocat que ha participat en processos en contra de la cúpula de SGAE, el cànon digital i que ha portat la causa dels indignats contra Felip Puig al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

A principis d'agost, Pirates de Catalunya va llançar una crida per aconseguir el suport necessari per tal de poder concórrer al 20-N a través de la pàgina web joavalo.pirata.cat. L'última reforma de la llei orgànica de règim electoral general (LOREG), pactada pel PSOE, el PP, CiU i PNB, estableix que els partits sense representació actual en el Parlament hagin de presentar un aval del 0,1% dels ciutadans censats a cada província per poder participar a les eleccions.

Pirates de Catalunya, englobat dins del moviment pirata internacional, defensa l'accés lliure a la cultura, al coneixement i a la informació. El partit té presència en més de 50 estats dels 5 continents, i té representació al Parlament Europeu, a Catalunya, Alemanya, Txèquia, Suïssa, Hongria i Nova Zelanda. El Partit Pirata alemany (Piratenpartei) va entrar al Parlament de Berlín aquest passat mes de setembre, després d'obtenir el 8,9% dels vots a les eleccions legislatives de la ciutat-estat.

stats