COMUNICACIÓ POLÍTICA
Política 27/01/2011

Els experts recomanen als polítics simplificar el seu missatge

Més de 200 persones s'apleguen a Barcelona per parlar de les tendències en comunicació política

S. Sabaté
2 min
Francesc Homs durant la inauguració del congrés

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Els polítics s'han d'adreçar als ciutadans i als mitjans de comunicació amb un llenguatge clar i senzill. Aquesta és una de les principals idees en què s'ha centrat aquest matí el primer Congrés de Comunicació Política de Catalunya, que reuneix entre avui i demà més de 200 participants. L'objectiu d'aquest congrés és posar en relleu les noves tècniques en estratègies electorals i en màrqueting polític, al mateix temps que es debat el paper dels mitjans de comunicació en la política.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general de Presidència, Francesc Homs, ha inaugurat el congrés defensant el paper que els mitjans de comunicació juguen a la política. Tot i això, Homs manifesta que “el que és rellevant és el que es fa i a vegades ens centrem massa en l'embolcall enlloc del contingut”.

En la primera ponència, el consultor polític Daniel Ureña ha donat consells per a aquells candidats que es presentin a unes eleccions, sobretot de cara a les properes eleccions municipals del 22 de maig. “Els mitjans simplifiquen i espectacularitzen la realitat”, ha destacat Ureña, que recomana que “un candidat ha de tenir pocs temes i repetir-los moltes vegades” i cal aconseguir que “allò important sigui percebut com a interessant”.

També ha intervingut al congrés Yago de Marta, un expert en oratòria, que ha remarcat la idea que “cal generar percepcions més enllà dels arguments”. “Un polític en campanya és com un esportista d'alta competició”, ha comparat.

Durant aquest matí també es debaten estratègies de campanya, mentre que aquesta tarda els punts forts seran els lobis, amb casos de bones pràctiques entre l'empresa i l'administració, i la utilitat de l'assessor d'estratègia política. De cara al vespre se celebrarà una nova sessió de Beers&Politics, una trobada informal d'aficionats de la comunicació política, que comptarà amb la presència de l'expresident del Parlament, Ernest Benach.

Segona jornada

De cara a demà, a la segona jornada del congrés, el cap de Política de l'ARA, Ferran Casas, moderarà una taula en què es parlarà dels avantatges i inconvenients de les eines 2.0 i en què hi participaran Xavier Peytibi i Saül Gordillo. El congrés es tancarà amb una taula rodona entre els caps de campanya dels partits polítics catalans.

El I Congrés de Comunicació Política de Catalunya es fa a l'auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna i es pot seguir per Twitter a través del hashtag #ccpc, que avui ja és un dels més utilitzats.

stats