Política 28/07/2014

CDC i Govern, a l'espera que Pujol renunciï als seus càrrecs i atribucions

Els convergents confien que l'expresident prendrà la decisió 'motu propio' i evitarà "forçar les coses"

Roger Mateos
1 min

BarcelonaConvergència i el Govern estan a l'espera que el mateix Jordi Pujol renunciï per pròpia voluntat als seus càrrecs de partit i a les seves atribucions com a expresident de la Generalitat, arran de la seva confessió sobre l'herència que mantenia oculta a l'estranger. El nou comitè de direcció de CDC, després de ser designat divendres passat per Artur Mas, s'ha reunit aquest dilluns al matí i ha hagut d'abordar aquest afer. Fonts de la direcció convergent han afirmat a l'ARA que el partit confia que el mateix Pujol 'motu propio' prendrà aquesta decisió de fer un pas enrere i evitarà "forçar les coses". L'anunci es podria precipitar durant les properes hores.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pujol ostenta ara els càrrecs de president fundador de CDC i de CiU i, a més, com a expresident de la Generalitat disposa d'una oficina institucional i una retribució. Les forces polítiques de l'oposició (fins i tot ERC, sòcia parlamentària de CiU) ja han demanat a Pujol que renunciï a les seves prerrogatives com a expresident.

Segons les fonts de Convergència consultades, l'escenari "ja és prou greu" per, a més, haver d'imposar mesures per forçar Pujol, amb tot el que ha representat la seva figura a CDC durant més de 30 anys, a fer un pas enrere. Aquestes properes hores, per tant, es procurarà buscar una solució compartida.

stats