Política 26/09/2017

10 centres impulsors d'Escola Nova 21 fan un manifest a favor de la democràcia

Escoles i instituts innovadors conviden els altres centres a adherir-s'hi

Núria Martínez
2 min
Diferents grups de nens de l’Escola La Maquinista, un dels centres impulsors del manifest, fent activitats

BarcelonaDeu escoles i instituts impulsors del programa Escola Nova 21 han promogut el manifest 'Per l’educació de persones lliures i responsables en una societat que respecti els drets i llibertats fonamentals' en defensa de la democràcia. Els 10 centres conviden tots els centres que vulguin a adherir-s'hi. El programa Escola Nova 21 està format per un total de 481 centres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Compromesos amb la transformació educativa del conjunt del sistema, davant de la situació que viu la nostra societat, sense precedents des del restabliment de la democràcia, volem assumir la responsabilitat de manifestar públicament el nostre parer com ho han fet tantes altres institucions", expressen al manifest. Al document es recorda que "la Unesco diu que l’educació ha de capacitar els infants i adolescents per portar vides amb sentit i dignitat, i preparar-los per a la responsabilitat de l’home/dona lliure; i que, per a això, ha d’incloure desenvolupar el pensament crític i el debat independent per conviure democràticament en diversitat".

Les escoles volen denunciar "la instrumentalització de la justícia per resoldre qüestions polítiques que s’estan debatent àmpliament a Catalunya", i en particular, "la deriva que està vulnerant greument drets i llibertats fonamentals en democràcia, com són la llibertat de reunió pacífica, el secret de les comunicacions, el lliure accés a les informacions i la llibertat d’expressió i de premsa sense cap censura prèvia, vulneracions destinades a oposar-se a reivindicacions democràtiques que es fan des de l'estricta no-violència i el respecte als drets humans".

"Tal com vam fer fa poques setmanes, amb els terribles atemptats a Barcelona i Cambrils, ens reiterem en el nostre compromís d'educar infants i adolescents autònoms, amb pensament crític i respectuosos amb la pluralitat de la nostra societat, i continuarem promovent els drets i llibertats fonamentals de qualsevol persona o col·lectiu", conclou el manifest.

Els 10 centres que han impulsat el manifest són:

Escola dels Encants (claustre i Consell escolar)

Escola Ítaca (claustre i Consell escolar)

Escola La Maquinista (claustre i Consell escolar)

Escola El Puig (claustre)

Escola Rellinars (claustre)

Escola Sadako (claustre)

Institut de Sils (claustre)

Escola La Sínia (claustre)

Institut-Escola Les Vinyes (claustre)

Escola Virolai

stats